Boutique hotel Het Scheepshuys opent deuren voor zakelijk Breda

Ook in de hotelbranche is het flink knokken om het hoofd boven water te houden. Maar stil zitten en wachten tot we het virus onder de knie hebben, is niet voor hotelier Suzanne Kranse weggelegd. Juist de lockdown gebruikte ze om haar Boutique Hotel Het Scheepshuys te verbouwen en uit te breiden met kleinschalige zakelijke mogelijkheden. Gericht op ondernemend Breda en forensen die Breda aandoen voor een zakelijke afspraak. Aanstaande maandag 7 juni opent Het Scheepshuys haar vernieuwde hotel volledig met koffiebar en intieme vergaderruimtes.


Zakelijk ontmoeten met een persoonlijke touch
In de tweede lockdown is de sloop gestart en is een binnenmuur van het hotel weggehaald. Deze heeft ruimte gemaakt voor een bruisende koffiebar. Daarnaast zijn drie van de twaalf hotelkamers opgeofferd voor vergaderruimtes. “Steeds vaker kwam er vraag naar vergaderlunchsessies of – ontbijtsessies of de mogelijkheid voor een meerdaags vergaderarrangement met bedrijfsborrel. Aan deze wens in de markt wilde ik op langer termijn graag voldoen. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd deze plannen sneller uit te voeren”, aldus Suzanne Kranse. Het kleinschalige persoonlijke karakter van het hotel wordt doorgetrokken naar de zakelijke hospitality mogelijkheden. Kleinschalig vertaalt Kranse in de persoonlijke benadering. Sanne van de Laarschot, bedrijfsleider en rechterhand van Suzanne: “Helaas moeten we ons voorlopig nog houden aan de 1,5 meter afstand, vanzelfsprekend houden we hier in onze nieuwe faciliteiten rekening mee”.

We willen elkaar weer ontmoeten
Na zo lang thuiswerken en virtuele meetings verwachten de ondernemende dames dat iedereen er weer naar uitkijkt om elkaar live te ontmoeten. Voor bedrijven die nog wat langer thuis blijven werken, biedt het Boutique Hotel ook een fijne plek om elkaar zakelijk te ontmoeten onder het genot van een goed kop koffie of een lunch. Het benutten van zakelijke kansen zit in de historie van het pand. De karakteristieke statige villa is ooit gebouwd op het fabrieksterrein van de toenmalige jamfabriek Hero. De oudste zoon van de familie trad in 1927 toe tot de directie en voor hem is het pand, met op het dak de vergulde windwijzer in de vorm van het schip, gebouwd. Of de wind met deze verandering de juiste kant op waait, is sterk afhankelijk van het corona-virus, maar aan de ambitie van Suzanne en Sanne zal het niet liggen.

Vanzelfsprekend zal het Boutique Hotel niet alleen toegankelijk zijn voor het zakenleven. Ook voor gasten die buiten kantooruren willen genieten van het bruisende Breda is het hotel gewoon weer open.