Borrelen Op De Maet Van Lindark en Peetman

Breda – Zondagmiddag 4 februari 2018 kan het publiek tijdens een nieuwe editie van Borrelen Op De Maet komen genieten van optredens van duo Lindark en solist Peetman. Beide geen onbekenden van Borrelen Op De Maet Van, aangezien ze beide al eens eerder te gast waren. Het publiek kan deze middag genieten van deze ervaren muzikanten die hun muziek maar wat graag opnieuw in de Corenmaet laten klinken. Het publiek kan natuurlijk naast de muziek ook weer genieten van een drankje en een hapje. Borrelen Op De Maet Van is de samenwerking tussen stichting Poporganisatie Breda (POB) en café Corenmaet die het publiek tijdens de zondagmiddagborrel om de week laat genieten van lokaal, regionaal en landelijk muzikaal talent. In café Corenmaet aan de Havermarkt 1 te Breda is iedereen vanaf 15.00 uur weer welkom om te komen kijken, luisteren en vooral te genieten. De entree geheel gratis. 

Lindark pakt graag aan: rock, blues, country of zoete pop covers worden afgewisseld door dit Bossche duo. Met veel plezier word je meegevoerd naar de het zuiden van de USA met Dolly Parton, de eigenzinnige klanken van de Talking Heads of de jaren '60 in Engeland met Cream of The Beatles. Met liefde uitgevoerd en er is altijd wat mee te zingen. Mark is op vijftienjarige leeftijd begonnen met gitaarspelen. De focus lag vooral op de vette riffs van Brian May en Eddie van Halen. In de band Stormbringer, waarin hij de muziek van natuurlijk Van Halen en Queen, maar ook van The Beatles en The Who coverde, leerde hij zangeres Linda kennen. Na het stoppen van die band is Mark zich gaan concentreren op akoestisch spelen en tokkelwerk. Linda’s interesse in het zingen gaan verder terug dan dat ze zich kan herinneren. Met muziek bezig zijn is haar dan ook met de paplepel ingegoten. Op haar zestiende trad ze voor het eerst op tijdens jam-sessies in Waalwijk. Al vlug daarna kwam het eerste bandje in zicht wat uiteindelijke leidde naar Stormbringer. Samen met Mark is ze daarna akoestisch verder gegaan en, om het geluid van het duo compleet te maken, basgitaar gaan leren spelen. Naast eigen werk wat volop in ontwikkeling is, speelt Lindark ook covers van nummers die menigeen wel kent, maar niet de meest voor de hand liggende keuzes zijn. Zeker niet voor een semi-akoestisch duo. 

Peetman is een singer/songwriter die zichzelf niet direct zo ziet. ‘Een singer-songwriter is voor mij iemand die liedjes schrijft ter lering, ik maak slechts liedjes ter vermaak’, zegt hij er zelf over. Hij omschrijft zich liever als een cowboy gevangen in het lichaam van een Middelburgse Zeeuw die muziek maakt waarin country en blues de boventoon voeren. Zijn Engelstalige teksten gaan veelal over kleine menselijke ongemakken als liefdesverdriet, geldgebrek en zijn doorspekt met humor en een flinke dosis zelfspot. Begin 2018 heeft singer/songwriter Peetman in zijn woonplaats Middelburg zijn nieuwe single Make It Right uitgebracht. Hij brengt het nummer volledig in eigen beheer uit en tekende ook voor alle instrumenten en zang die op het nummer te horen zijn. De bijbehorende videoclip is gemaakt door plaatsgenoot én video-artist Martijn Fincke. Peetman en Fincke werkten al twee keer eerder samen aan een clip, maar nog nooit met zoveel gelegenheidsacteurs als deze keer. In de clip zijn tal van bekende Vlissingse en Middelburgse gezichten te herkennen, mits je natuurlijk bekend bent met ze, en de clip is opgenomen in het Vlissingse podium Spoetnik. 

POB en Café Corenmaet presenteren Borrelen Op De Maet Van Lindark en Peetman, zondag 4 februari 2018 café Corenmaet, Havermarkt 1 te Breda, aanvang 15.00 uur en entree geheel gratis. 

www.lindark.nl - www.facebook.com/peetmanmusic - www.pobsite.nl