Foodblog: A la carte genieten bij Publieke Werken

Om zeven uur lopen wij de St. Annastraat in onderweg naar Publieke Werken. Eenmaal aangekomen lopen we door het café naar het restaurant toe. Als wij door het café lopen zien we verschillende mensen een drankje doen en kunnen we goed zien dat ze het naar hun zin hebben. Binnenkomen bij Publieke Werken kun je vergelijken met een duik in een warm bad: de enorm fijne sfeer, vriendelijk personeel en het barst er van de gezelligheid. 


We nemen plaats en de ober komt naar ons toe om ons de wisselkaart van Publieke Werken te laten zien. Op de wisselkaart staan maandwijnen, wisselbieren van de tap, fles en blik en een suggestie van de chef. Als we de menukaart bekijken zien we dat bij elk gerecht een biersuggestie staat. Wij raden aan om het biertje dat erbij staat zeker bij de gerechten te nemen, want deze zijn met zorg samengesteld en natuurlijk erg lekker! Bij Publieke Werken kun je voor het diner kiezen uit een 3-gangen keuze menu (voor maar €29,50!) of A la carte. Wij kiezen voor de tweede optie. De ober stelt ons een voor- en hoofdgerecht voor en we besluiten om daarin mee te gaan: hij weet goed waar hij over praat en natuurlijk wat lekker is. 

We starten met een rustiek broodje uit de oven, die nog heerlijk warm is als deze geserveerd wordt. We kiezen voor een bruin broodje en krijgen hier twee lekkere smeersels bij. Terwijl wij het broodje opeten ervaren we de ongedwongen sfeer van het restaurant. Het restaurant van Publieke Werken heeft een fijne uitstraling door moderne en oudere elementen en het personeel is ontzettend leuk en zorgzaam. Dit verwacht dus veel goeds voor de rest van de avond! 

Onze voorgerechten komen op tafel en wat een lust voor het oog is dit. Voor ons hebben we twee heerlijke gerechtjes en een van hen is de salade PW. De salade PW bestaat uit een kaascarré van La Trappe Isid’or, spekjes, witlof, peterselie en een saus van chipotle. Bij dit voorgerecht wordt ook een biertje geserveerd en -je raadt het al- dat is de La Trappe Isid’or. De kaascarré heeft een knapperig omhulsel en is gevuld met romige, verrukkelijke kaas. De combinatie van de romige kaas, de zoute spekjes en de frisse sla is perfect en de saus van chipotle maakt het he-le-maal af. 

Naast de salade PW, komen ook de gebakken gamba’s op tafel. Dit gerecht bestaat uit tagliatelle, een kruidenroomsaus, basilicum, mozzarella en natuurlijk gebakken gamba’s. Het biertje wat hierbij geserveerd wordt is de Straffe Hendrik Tripel. De gamba’s in dit overheerlijke voorgerecht zijn perfect bereid en de roomsaus is heerlijk. Een fris, warm en romig gerecht; zeker een aanrader. En nog een pluspuntje: als je dit gerechtje bestelt heb je eigenlijk een kleine pasta als voorgerecht. Zeg nou eerlijk, wie wilt dat nou niet? 


We zijn aan het genieten van onze voorgerechten én van de biersuggesties. De biertjes zijn lekker en passen goed bij de gerechten. Door de lekkere en veelbelovende voorgerechten kunnen we écht niet wachten op de hoofdgerechten. Wij zijn van mening dat de sfeer in een restaurant allesbepalend is voor het verloop van de avond. Daarbij kunnen we met zekerheid zeggen dat je bij Publieke Werken helemaal goed zit. Of je nu met je partner, een vriendin, met familie of een ander gezelschap bent: Bij Publieke Werken hebben ze voor ieder wat wils en zit je goed met een bourgondische sfeer bomvol gezelligheid. 


Het hoofdgerecht komt onze kant op en hoe dichterbij de ober komt, hoe meer heerlijke geuren wij ruiken. Voor ons staat een gekonfijte eendenbout met hete bliksem en een saus van appelstroop én een kalfs ribeye met seizoensgroenten en chimichurri. Bij de gekonfijte eendenbout krijgen we een La Chouffe Blond en bij de kalfs ribeye zit de Zundert 10. Alweer twee lekkere biertjes die goed bij het gerecht passen: heerlijk! Bij de hoofdgerechten wordt een zak met knapperige frietjes en een frisse salade geserveerd. 

De eendenbout is heel erg mals en valt zo van het bot af. de saus van appelstroop is écht heel lekker en zoet en in combinatie met de hete bliksem is dit een ontzettend fijn gerecht. Ook de kalfs ribeye is lekker mals en heeft een echte grillsmaak. De seizoensgroenten die erbij zitten zijn goed gekruid en de knapperige chipjes die op de ribeye liggen vullen de rest van de ingrediënten goed aan. Ook is de chimichurri het perfecte sausje voor bij het vlees. 

Als we aan het nagenieten zijn van de gerechten en de biertjes vraagt de ober of wij al een keuze hebben gemaakt voor een nagerecht. Wij laten ons weer door hem adviseren en gaan voor de gemarineerde appel en voor het citroen-drop dessert. De desserts komen op tafel en zijn mooi opgemaakt, het citroen-drop dessert wordt zelfs geserveerd in een bierglas, erg leuk als je het ons vraagt. Het citroen-drop dessert is erg uniek: wij hebben nog nooit zo’n nagerecht gegeten. Het is een bijzondere combi van zachte drop, fris citroensorbetijs en een saus van dropshot. Het dessert heeft een frisse, zachte smaak door het ijs, maar ook een typische, wat zwaardere smaak van drop en die combinatie maakt het echt bijzonder lekker. Lang verhaal kort: dit is hét perfecte nagerecht voor de echte dropliefhebber. 


Naast het citroen-drop dessert is er ook nog de gemarineerde appel. Deze bestaat uit vanille ijs, slagroom, boerenjongens en natuurlijk een appel gemarineerd in honing en kaneel. Eigenlijk hoeven we niet zoveel te zeggen over dit dessert, want de beschrijving ervan doet wel genoeg! Het is een heerlijk fris nagerecht met een zachte appel die heerlijk zoet is. Ook de lekkere rum smaak van de boerenjongens vult het dessert goed aan. Twee aanraders om bij Publieke Werken als dessert te nemen! 

Bij Publieke werken kun je dus heerlijk a la carte dineren of kiezen uit een 3-gangen menu, maar je kan er ook lekker lunchen en zelfs een gezellig zaaltje afhuren voor een (besloten) feestje of andere gelegenheid. Wil jij een avond vol met gezelligheid, heerlijk eten, vriendelijk personeel en nog veel meer leuks? Ga dan zeker naar Publieke Werken, want daar zit je altijd goed.

Reacties

Max Hoffman

En dit bitcoin casino heeft echt verstand van blackjack https://bithound.io/nl/bitcoin-blackjack/: er zijn maar liefst 30 applicaties beschikbaar voor het spel. Het is veelzeggend dat ze niet zwak van elkaar verschillen - met een verscheidenheid aan typen kunt u een goede keuze maken.