Blind Walls Wallspot: een vrije plek voor aanstormende kunstenaars

De afgelopen vijf jaar verschenen er ruim 90 muurschilderingen in Breda, vaak gemaakt door professionele ‘street-artists’. Nu is er eindelijk een plek waar ook jong talent en beginnende kunstenaars naar hartelust kunnen schilderen. Vanaf zaterdag 10 april is het geopend. Heb jij al een plek gereserveerd?

Officieel open 
Twee grote muren – gemaakt van een soort betonnen legoblokken – sieren sinds kort het braakliggende terrein achter MotMot Gallery in Breda. Vanaf zaterdag 10 april a.s. kunnen aanstormende talenten en beginnende kunstenaars hier oefenen met het maken van muurschilderingen.

Er was grote vraag naar een plek voor jong talent, en Blind Walls Gallery is ontzettend blij dat deze plek er nu eindelijk is. Dit is de tweede officiële Wallspot plek in Nederland. 

Reserveren 
Iedereen kan vanaf zaterdag a.s. de Wallspot app een plekje reserveren en komen schilderen. In verband met de huidige maatregelen is de muur voorlopig alleen op zaterdag geopend.

Opening
Tijdens de officiële opening, die samen met BANK15 werd georganiseerd, gingen in het paasweekend acht talentvolle kunstenaars als eerste aan de slag op de muren van de Wallspot. Twee dagen lang werkten zij aan hun allereerste muurschildering.

Winnaar
De jury - Dennis Elbers (oprichter Blind Walls Gallery), Jerry Opier (oprichter BANK15) en Rutger Termohlen (kunstenaar) - koos na lang beraad de 26-jarige Gabi Brunhoso als winnaar. Gabi zal later dit jaar een muurschildering maken bij Foodhall Breda.

De organisatie dankt ook de overige deelnemende kunstenaars Tosca van der Weerden, Ivo Konings, PrintMakingMoneyGang, Simon Ruis, Tim Mulder, Marieke Luthart en Céline Liebi voor hun prachtige werk. 

Voor meer informatie over de Wallspot bekijk de Blind Walls Gallery website.

Blind Walls Gallery website. Blind Walls Gallery is het museum op straat. Ruim 90 muurschilderingen, gemaakt door (inter)nationale kunstenaars en lokale makers, verbeelden de verhalen van Breda. 

BANK15 is een human development agency die ontwikkeling van talent ondersteunt in de creatieve-, muziek- en foodsector. Met de samenwerking bieden de partijen jonge makers een kans om te experimenteren, te ontwikkelen en waardevolle ervaring op te bouwen.