Blind Walls Gallery presenteert 'Reaction'

Blind Walls Gallery Gallery presenteert 'Reaction' door Reskate tijdens feestelijke opening. Vorig jaar maakte de Spaanse duo Reskate e honderdste Blind Wall en volgende week zijn ze terug in Breda! Op vrijdag 23 september vieren ze graag met jullie de opening van deze expositie, bestaande uit veertien bijzondere zeefdrukken. 

Op vrijdag 23 september wordt de collectie gepresenteerd aan het publiek. de opening vindt plaats aan de Terheijdenstraat 1, vanaf 16:00 uur. Er is kunst, muziek, bier en een passend hapje. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om Maria en Javier te ontmoeten!


In de Blind Walls Gallery Gallery tonen we regelmatig nieuw werk van kunstenaars die eerder een muurschildering maakten in Breda. Deze keer is dat werk van Reskate! Vorig jaar maakten zij een Blind Wall aan het Planciusplein en de Columbusstraat. Hier lieten ze zich inspireren door het typerende gedachtegoed van architecten Molière en Peutz. Gekeken naar de twee architecten en hun waarden, leidde dit tot de alomvattende spreuk: 'Innovatie komt voort uit een goede traditie'. Een zeer gelimiteerde oplage zeefdrukken hiervan komt weer terug in deze expo.

De veertien werken in deze tentoonstelling zijn gebaseerd op de muurschildering die Reskate over de hele wereld maakten. In dit projectgenaamd 'Reaction' reflecteren zij op het gebruik van de openbare ruimte als het sociale netwerk dat het is. Door middel van een retro-reclamestijl brengt heet duo een boodschap dei tijdloos is.

Alle zeefdrukken zijn met de hand geprint in Barcelona en geproduceerd in een gelimiteerde oplage. Ze zijn genummerd en gesigneerd en er zit een certificaat van echtheid bij. 

Over Reskate
Reskate bestaat uit María López en Javier de Riba, die beide grafische vormgeving hebben gestudeerd. javier heeft zich later gespecialiseerd in illustratie en María in typografie en belettering. ze houden van klassieke sign-painting en retro-reclame. Een project begint altijd met een onderzoeksfase. Daarna wordt de verzamelde informatie besproken. Zodra er een idee is, beginnen ze te schetsen. Tijdens dit deel van het proces geven ze de schets door aan elkaar zodat het altijd dezelfde afwerking en stijl heeft.