Beauty & Health in de Westelijke Binnenstad

In een vorige blog doken we al wat dieper in op de Westelijke Binnenstad. Vandaag haken we hier graag nog even op in. In de Westelijke Binnenstad bevinden zich naast de eerder uitgelichte bedrijven namelijk nog een hoop unieke zaakjes. Wat opvallend is, is het aantal bedrijven dat zich richten op beauty en Health. Zeker in de decembermaand is dit een leuk thema om eens wat dieper op in de te gaan. Want jezelf een beetje éxtra verwennen rondom de feestdagen mag ook wel eens, toch!?

schoonheid en gezondheid

Vandaag neem ik je mee op pad langs een aantal hotspots in de Westelijke Binnenstad die hun focus, of een deel daarvan, hebben liggen op schoonheid en gezondheid. Omdat mijn dag standaard begint met een goede kop koffie, neem ik jullie allereerst mee naar Sowieso Koffiebar aan de Nieuwstraat, tegenover Albert Heijn.

In deze huiselijke koffiebar serveert het gastvrije personeel de lekkerste koffies. Een leuk weetje is dat de koffiebonen van Sowieso zelf gebrand zijn door hen. Hierdoor kunnen ze altijd de mooiste koffies serveren en weten ze precies wat er op de molen staat! Daarnaast wordt er ook ook ontbijt en lunch geserveerd. O ja, én taart! De taartjes, meestal vegan, zijn altijd gezond en gemaakt van natuurlijke, lokaal geproduceerde ingrediënten. Ik nip van mijn overheerlijke kop koffie en geniet daarnaast van heerlijk, huisgemaakt bananenbrood. Mijn dag kan beginnen!

Ook benieuwd naar alle heerlijkheden of meer informatie? Sowieso Koffiebar is zeven dagen per week geopend tot 17.30 en organiseert regelmatig interessante Barista Workshops. Benieuwd? Neem dan eens een kijkje op de website.


Schuin tegenover Sowieso Koffiebar bevindt zich Run2Day, een van de snelst groeiende hardloopspeciaalzaken van Nederland. Als fanatiek hardloper val ik hier echt met mijn neus in de boter. In deze winkel kom ik niet alleen de nieuwste hardloopschoenen, kleding en accessoires tegen, maar kijg ik ook nog eens uitstekend advies over alles wat met hardlopen te maken heeft. Zo maakt Run2Day hardlopen nóg leuker!

Hardlopen is goed voor je lijf, je hart én je hoofd. Voor velen is hardlopen een hoge drempel, de ander kan niet zonder. Maar geloof me, hardlopen geeft energie. Hardlopen is gewoon leuk! Run2Day biedt op een originele manier een persoonlijke en uitstekende service. Niet voor niets heeft Run2Day al eens “De Warme Douche” van het programma Radar gekregen! Kwaliteit, goed advies, service, laagdrempeligheid en een persoonlijke band met al hun klanten zijn de onderscheidende succesfactoren van deze winkel.


een goede nachtrust maakt je een ander mens

Na een mooi paar hardloopschoenen te hebben gescoord, loop ik om het hoekje om richting de Nieuweweg. Hier loop ik binnen bij MW Bedden en Slapen.Meer en meer wordt erkend dat een goede nachtrust de basis vormt voor hoe we onze dag doorkomen. "Je bed is je belangrijkste meubelstuk, want een goede nachtrust maakt je echt een ander mens. Natuurlijk hoor je dit uit mijn mond.” lacht eigenaresse Marieke. “Maar het is bewezen; uitgerust opstaan geeft energie waar je de hele dag plezier van hebt. Een goed bed, dat bij je past kan dat verschil maken. Zoveel verschillende mensen, zo veel verschillende bedden, matrassen en kussens. Alles voor het topsegment in slapen, hebben wij in huis.”

Ook voor een mooi breed aanbod aan accessoires, beddengoed en badgoed ben je bij MW Bedden & Slapen aan het juiste adres. Benieuwd geworden? Neem dan een kijkje op de webshop of loop net als ik, gerust eens binnen. Je zult hartelijk ontvangen worden.

De Minderbroederstraat verbindt de Nieuweweg met de Nieuwstraat en beschikt over een wel héél fijn restaurantje: Pokéspot. Pokéspot was het allereerste Hawaiiaanse restaurant in Breda. Je kunt er onder anderen terecht voor de inmiddels super populaire Pokébowls. 

Buiten de standaard bowls (zoals de Ahi Tuna, Avo-Coco Salmon, Miso Surf & Turf en de Sesame Shiitake Tofu) kun je hier ook geheel je eigen Poké bowl samenstellen. Alle producten bij Poké Spot zijn vers en huisgemaakt. Om de twaalf uur wordt er verse vis geleverd; kwaliteit en versheid gegarandeerd! Buiten het feit dat eigenaar Wang alles vers en zelf bereid, zijn de Poké bowls ook nog eens super gezond, win-win! Benieuwd naar mijn lunch? Bekijk dan hier de blog.

de mogelijkheden zijn eindeloos

Ik loop een stukje verderop binnen bij fotostudio Shoots & More. Ook hier word ik weer vriendelijk ontvangen door een van de medewerksters. Shoots & More gelooft in de kracht van alledaagse geluksmomentjes, in een wereld waarin alles steeds meer, beter en groter lijkt te moeten. 

De enthousiaste fotografen op al onze vestigingen maken ieders geluk zichtbaar. Voor nu én voor later. Sta even stil. Kijk eens rond en zie de mensen om je heen. Waarom zou je ergens naar op zoek gaan als je al zoveel moois hebt? Dus wil jij jouw liefde voor je vriend of vriendin vastleggen op beeld voor jezelf óf ben je op zoek naar een super persoonlijk cadeau? Loop dan zeker binnen bij Shoots & More, de mogelijkheden zijn eindeloos! Benieuwd geworden? Neem dan alvast een kijkje op de website.

Een paar deuren verderop stuit ik op Sukho, een cityspa en massagesalon. Hier laat ik mezelf heerlijk verwennen door een Aromatherapy Oil Massage. Dit is een warme oliemassage welke goed is voor lichaam en geest. De olie wordt verwarmd tot ongeveer 40 graden Celsius, hierdoor komen de poriën van mijn huid open te staan en wordt de olie goed opgenomen. Aan de basisolie wordt etherische olie toegevoegd. De masseuse laat me kiezen uit verschillende geuren zoals lavendel, tea tree, ylang ylang en oranje bloesem.

Er wordt me aangeraden voorafgaand aan de massage een kwartiertje gebruik te maken van de infraroodcabine en een frisse douche. Gebruik van de infraroodcabine is, bij Sukho, bij behandelingen vanaf 60 minuten, bij de prijs inbegrepen. Heel netjes.

Last but not least, loop ik binnen bij Sense Of Smile. Hier kun je terecht voor het bleken van je tanden of voor verschillende producten op het gebied van mondverzorging. Tijdens een persoonlijk intakegesprek geven de professionele medewerkers je een realistisch beeld van de mogelijkheden. 

Heb jij altijd al gedroomd van een prachtig stralende, parelwitte glimlach? Loop dan eens binnen bij Sense Of Smile aan de Nieuwstraat, de vriendelijke medewerk(st)ers zullen je informeren én enthousiasmeren.


Mijn dagje door de Westelijke Binnenstad zit er voor vandaag op. Met een goed gevulde buik, een paar mooie hardloopschoenen én een afspraak voor een fotoshoot en een tanden bleken in het vooruitzicht, kan ik spreken van een geslaagde dag. Benieuwd naar meer informatie en beeldmateriaal over de Westelijke Binnenstad? Klik dan hier.