8 x hotspots voor ijs!

Het is je vast niet ontgaan. De lente komt eraan en steeds vaker zien we de zon doorbreken! Terwijl de temperatuur langzaam weer omhoog kruipt krijgen we allemaal weer de zomerkriebels. Wat past er nou beter bij een zonnige dag dan een heerlijk ijsje met jouw favoriete smaken? Speciaal voor jou hebben wij een lijst samengesteld met zaken waar ze heerlijk ijs serveren hier in Breda en omstreken! 

Ice ice baby! 

Pol’s Patisserie & ijs

Pols patisserie & ijs is te vinden aan de Haagsemarkt in Princenhage. In deze schattige winkel bieden ze naast huisgemaakt, ambachtelijk ijs ook ijstaarten, ijsbonbons en verse wafels volgens authentiek Belgisch recept. Ze hebben ook donuts welke ze op locatie klaarmaken en serveren je daarnaast graag een vers gemalen koffie of heerlijke ijskoffie to go!

Ijssalon Bon Appetit

Bon Appetit, ook wel bekend als “De ijssalon van Breda”. Waarschijnlijk ben je hier al honderden keren langs gereden of gefietst. Ze zitten namelijk midden op het kruispunt Vlaszak. Bon Appetit is een grote ijssalon met een meterslange toonbank met daarin een gigantisch aanbod aan smaken.

Daarnaast kun je hier ook lunchen want ze serveren naast ijs ook broodjes, tosti's of salades. Is het al wat later op de dag? Dan heb je hier zelfs de mogelijkheid om een heuse borrel neer te zetten met het drankaanbod wat ze hier serveren. Kortom, of je nou wilt lunchen, een ijsje eten of zin hebt in een drankje. Aan de Vlaszak zit je goed.

Frezzo

Wanneer je na een lekker dagje shoppen aan het eind van de winkelstraat bent aangekomen zie je een leuk kleurijk ijswinkeltje. Pal naast de 'glitterrotonde' aan het van Coothplein heb je daar namelijk Frezzo.

Elke dag wordt hier Italiaanse ijs vers bereid! Je hebt hier de keuze uit meer dan 30 smaken. Regelmatig komen er nieuwe smaken bij die gemaakt worden met gebruik van het familierecept en verse ingrediënten. Geweldig leuk, klein en pittoresk tentje voor vers italiaans ijs in een bakje of hoorntje.

Gusti Factory

Gusti Factory is een echte Italiaanse ijssalon/lunchroom op de PC Hoofdstraat van Breda(Ginnekenweg)! Heerlijk ambachtelijk italiaans ijs en lunch, gebak en cupcakes. Ook voor Italiaanse koffie kun je hier terecht.

Gelateria Prego

In Etten-Leur aan de Oude Bredaseweg hebben we dan Gelateria Prego. In deze zaak hebben ze een eigen ijskeuken waar dagelijks verse “Gelato” volgens traditioneel recept wordt bereid. Ook hebben ze hier heerlijke macarons, ijskoffie en meer.

Lin's Lounge & Chocolat Bar

Midden in het centrum aan de Halstraat zit de Lin’s Lounge & Chocolat bar. Hier kun je terecht voor luxe koffie en thee. Daarnaast verkopen ze ook de heerlijkste taarten en gebak. Wanneer het zonnetje zich weer dagelijks laat zien, serveren ze hier 18 verschillende smaken ambachtelijk Italiaans schepijs. 

Ijssalon Toetie Froetie

Toetie Froetie is ondertussen een begrip in het centrum. Deze zaak zit al ruim 30 jaar lang op de Grote Markt. Het is vrijwel niet te missen wanneer je vanaf het station of park naar het centrum loopt. Ze zitten namelijk in een prachtig authentiek hoekpandje. Je hebt hier een heel divers aanbod aan smaken. Regelmatig worden deze gewisseld zo kan je elke keer een nieuw ijsje uit proberen bij deze top tent!

Scoops

Gelegen recht op de hoek van de Veemarktstraat en de St. Annastraat heb je het kleine ijswinkeltje Scoops. Dit schattige hoekwinkeltje is naast schepijs, softijs en Frozen Yoghurt ook gespecialiseerd in Macarons! Bij scoops zijn deze zelfs zo populair dat er zelfs een heuse bezorgservice is om ze thuis te bestellen!