7x Hamburgers in Breda op International Burger Day!

Zondag 28 mei is het 'National Burger Day' en deze kans om het bestaan van de burger te vieren, kunnen we natuurlijk als liefhebbers van dat heerlijke goed belegde broodje niet aan ons voorbij laten gaan. In Breda kunnen liefhebbers van de burger hun hart ophalen, want de keuze is reuze! Waar moet je zijn voor de beste burgers? Wij maakten een lijst voor je met alle plekken waar jij terecht kunt voor een klassieke burger of juist een zelfgemaakte variatie. Van mediterraanse modellen, ambachtelijke burgers tot truffelburgers of hamburgers uit de Green Egg. Loopt het water je al in de mond?

THE PERFECT BURGER IS OUT THERE!

De burger is de laatste tijd toegenomen in populariteit en de restaurants met hamburgers op de kaart schieten als paddenstoelen uit de grond. Over het aanbod hebben we niets te klagen, maar ook heeft Breda volop diversiteit aan verschillende types burgers. Waar ga jij 'National Burgerday' vieren? 

GREAT GREEK BIJ ELLIS GOURMET BURGER

The best burger in town eet je bij Ellis Gourmet Burger in de Halstraat. Ellis is het concept van een groep enthousiastelingen met één doel voor ogen: betere burgers serveren. Ja, ze gebruiken absoluut de beste producten, maar verfijnen de recepten ook continu met de hulp van bekende productspecialisten en sterrenchefs.

Prawn Star, een briochebun met grijze garnalen, een patty van scampikroket, op smaak gebracht met een heerlijke tomatensla. 

BURGER MANIA BIJ EETCAFÉ WALKABOUT 

Eetcafé Walkabout, gelegen aan de Grote Markt in Breda, is een Australische pub die bestaat uit twee delen. Voorin is de pub en achterin het eetgedeelte. Het Australische aspect vind je terug in het interieur, de spijs- en drankenkaart en vooral in de sfeer. Op een ongedwongen en ontspannen manier kan je genieten van een goede burger en een lekker glas bier. Met maar liefst 14 burgers op de kaart is er voor elke burgerlover wat wils. Van de Veggie tot de Amarican en Frying Dutchman burger (met kroket!). 

TO STAY OR TAKE AWAY BIJ THE BURGER BAR


De menukaart van The Burger Bar klinkt Amerikaans met veel stoere pakkende namen voor de burgers die zijn samengesteld uit de beste ingrediënten. De menukaart biedt naast vlees ook vis- en vegetarische burgers, er is voor ieder wat wils! Ook voor een verrassende milkshake ben je hier aan het goede adres. Daarnaast kan je je eigen burger samenstellen uit de grote variëteit aan toppings en sauzen. Wanneer je geen tijd hebt om te blijven, krijg je de bestelling gewoon 'to go' mee. 

Je geluk kan niet op, want the burger bar kun je ook je hamburger laten bezorgen. In een groot deel van Breda wordt je burger thuisbezorgd dankzij de bezorgservice en kun je overal genieten van de lekkerste burgers. 

BURGERS BIJ BEERS & BARRELS

Net iets buiten het stadscentrum (Ceresstraat 15 A1), maar zeker de moeite waard is deze hotspot in Breda als het gaat om biertjes, maar ook zeker om de burgers. Deze unieke locatie in het oude brouwhuis is super geschikt voor grote groepen, maar je kunt ook gewoon met zijn twee genieten van een lekkere burger. 

Maar liefst zeven verschillende burgers staan op de kaart. Een aanrader is de Trippin' truffles; provolone, cheddar, parmazaanse kaas, pesto, tomaat tappenade , zucchini en arugula. 

THE FAT BASTARD BIJ VAN COOTH13


De naam zegt het al, aan het bruisende Van Coothplein gelegen restaurant op nummer 13, is ook een warm welkom voor de burgerliefhebbers. Burgers met Black Angus Beef en kalfsvlees met quacamole staan hier op de kaart. Daarnaast kun je elke maand genieten van een andere burger van de maand. 

Een leuke bijkomstigheid is het bieradvies wat bij Van Cooth13 bij elke burger gegeven wordt. Burgers en bier gaan natuurlijk perfect samen, waardoor het met de ruim 60 (speciaal) bieren is er altijd wel een perfecte combinatie voor jou! 

Niet alleen ribs bij Ribs Factory 

Ribsfactory Breda is gevestigd aan de Grote Markt, middenin het winkelhart van Breda. De Grote Markt wordt gekenmerkt door prachtige historische panden en de majestueuze Grote Kerk. Ook Ribs Factory is gehuisvest in een monumentaal pand, waarin vroeger onder meer een herberg en een paardenrijtuigenhandel waren gevestigd. De karakteristieke elementen van weleer geven Ribsfactory Breda een bijzondere sfeer. 

Ribsfactory Breda heeft een open keuken, dus je kunt met eigen ogen zien hoe ze jouw burger of steak bereiden. Op het terras met 100 zitplaatsen kun je bovendien heerlijk buiten eten.

DRINKS & BURGERS BIJ DE SUIKERKIST 

Suikerkist is een Urban Grand Café gevestigd aan de gezellige Havermarkt. Het interieur is warm en stoer, met een aantal bijzondere muurschilderingen. De zaak is geopend voor lunch, diner en borrel met als specialiteit een uitgebreid assortiment Gin & Tonic's. Het diner bestaat uit diverse 'urban street foods', waaronder natuurlijk een aantal burgers. 

Suikerkist biedt kwaliteit voor een eerlijke prijs. 's Zomers kunt je er genieten van het grote, zonovergoten terras. In de winter kun je gezellig plaatsnemen onder een verwarmde luifel.