Leuke tips voor een gezellige zomer in Breda

Deze zomer nog tips nodig voor een gezellige zomer? Wij hebben voor jou een leuk lijstje gemaakt die zeker van pas gaat komen!  Hieronder hebben we verschillende soorten activiteiten op een rijtje gezet, zodat jij deze zomer niet hoeft stil te zitten.  

PICKNICKEN IN HET PARK 

Hou je er van om lekker in de buitenlucht te zijn.Dan is het picknicken in het park echt een aanrader voor jou. Geniet samen met vrienden of familie van een dagje picknicken in het park. Er zijn in Breda verschillende parken waar jij je kleedje uit kan leggen om lekker te gaan picknicken, neem als voorbeeld het Valkenberg park. Het park waar je zowel op het gras als op het terras bij het T-Huis kan genieten. Dus wacht deze zomer niet langer en neem een kleedje en wat eten mee om te gaan picknicken. 

terrasje pakken 

Breda heeft genoeg opties voor een leuk terrasje dat je deze zomer kan pakken. Lekker aan het water zitten met een biertje dat kan bij BAAI of wil je een echt strand gevoel hebben dat kan bij Belcrum Beach. Er zijn genoeg mogelijkheden, kijk hier voor alle horeca.

ZWEMMEN 

Een duik nemen? Dat kan zeker, Breda beschikt over vele wateren en zwemgelegenheden waar je heerlijk kunt zwemmen en ontspannen. Een populaire plek om te zwemmen is Sonsbeeck , gelegen aan het stadscentrum. Een andere zwemplek in Breda is de recreatieplas genaamd Galderse meren, een plas omringd door prachtige bossen en grasvelden.

Actief op het water 

Ben jij fan van water maar hou je niet van in het water liggen? Dan heeft Breda nog meer opties om te doen. De rivier de Mark baant zich een weg door de vele singles en grachten in het centrum, dit zorgt voor een mooi boottochtje. Dit kan met verschillende bootjes bij Sloepverhuur of bij BootjevarenBreda. Ook kan je ervoor kiezen om met de sup ter water te gaan via Ride along.

Touren in breda 

Breda kun je verkennen via de paden en de weggetjes. Hiervoor zijn verschillende opties mogelijk: je kunt voor urban bikes en elektrische steps langs bij Urban Junkies. Voor een tourtje op de E-chopper kan je naar Experience-entertainment

wandeling door de natuur 

Breda is omringd door een rijke natuurlijke omgeving. Een wandeling door de natuur in Breda is dan ook een prachtige manier om te ontspannen en te genieten van het groen om je heen. Denk bijvoorbeeld aan het Mastbos of het Markdal, waar je uren kan wandelen om zo te kunnen genieten van het heerlijke zonnetje. 

Bezoek een festival 

In de zomer gaat het festivalseizoen weer beginnen! Breda kan zeker niet achterblijven met de verschillende festivals. Als je luistert naar House- en technomuziek dan zijn de festivals Ploegendienst en duikboot zeker een aanrader. Hou jij meer van het meezingen muziek? Daar heeft Breda Tranen van Van Cooth en Breda Live voor.