16x De leukste biercafés in Breda

De zon breekt door, dit vieren we met een heerlijk biertje op het terras! Wij hebben een lijstje gemaakt met alle verschillende biercafés in Breda waar je kunt genieten. 

Samsam

Laat het speciaalbier je smaken met een uitgebreide selectie van zo’n dertig kleine brouwerijen uit Nederland. Overdag kun je heerlijk lunchen in het café of op het grote terras onder de bomen van de Grote Markt.

Café Zeezicht

Het café van Zeezicht bevindt zich in het hart van de historische binnenstad, aan de Grote Markt. In de zomer is het op het grote (verwarmde) terras goed toeven. Als het wat kouder wordt, is het knusse café een goed bourgondisch alternatief. Zeezicht serveert nu 30 bieren van de tap en ieder seizoen de beste Belgische speciaalbieren van fles.  Daarnaast zijn er meer dan 25 open wijnen en een goed gevulde whiskybar met 50 goudgele krakers.

Café Belgique

Café Belgique brengt een groot assortiment Belgische bieren, heerlijke wijnen en klassieke Belgische gerechten! Hét Belgisch eet- en biercafé van Breda en omstreken met klassieke Vlaamse gerechten. Antwerpse gastvrijheid in optima forma vindt je in hartje Breda. Op een pracht locatie aan het van Coothplein, lekker zitten en om je heen kijken naar het bruisend publiek! 

Big Belly Bar & Garden

De smaakmakers van de bierbrouwerij Big Belly Brewing Company uit Breda hebben dit proef paradijs aan de haven geopend met één reden: om jou keihard te laten genieten van het leven! Dat doen ze door mooie, uitgesproken en zo veel als mogelijk door henzelf gecreëerde producten op jouw bord, en in je glas te serveren. Er zijn 24 wisselende bieren waarvan de bekende gelijknamige Bredase brouwerij minimaal de helft zelf brouwt, met wekelijks weer veel nieuws.

De Boterhal

De Boterhal heeft een Bourgondisch totaalconcept die de concepten wijnbar, speciaalbiercafé en internationaal tapas restaurant combineert. Het doel van dit concept is om je culinair te verwennen met heerlijke gerechtjes, speciale bieren en open wijnen van over de hele wereld. De zaak heeft een tijdloos en laagdrempelig karakter waarbij ze iedereen verwelkomen om te komen lunchen, dineren en borrelen.

De Beyerd

De Beyerd is een speciaalbier café met veertien bieren van de tap en 130 bieren van de fles. Hiernaast heeft De Beyerd sinds 1991 een restaurant waar ook het bier een prominente rol speelt. Alle gerechten zijn bereid met bier en bij ieder gerecht wordt een biersuggestie gegeven om erbij te drinken. Sinds 2004 heeft de Beyerd een eigen brouwerij waar het authentieke Bredase Drie Hoefijzers Klassiek bier wordt gebrouwen.

Café Bruxelles

Café Bruxelles is een speciaalbier café waar je kunt lunchen, dineren, borrelen én stappen op vrijdag en zaterdag. Bruxelles heeft een laagdrempelige menukaart als het gaat om lunch en diner. Het speciaalbier café heeft meer dan 80(!) bieren verspreid op tap en fles en daar geeft het personeel je graag advies over.

Beers & Barrels

Een hoge tafel met je eigen tapkraan. Uniek in Nederland, bij Beers & Barrels wordt je bier gewogen en betaal je per kilogram. De taptafels zijn bij uitstek geschikt voor een verjaardag, personeelsuitje, teamuitje en uiteraard gewoon een gezellig avondje uit. Aan de taptafels kan ook gegeten worden, bestel lekker van onze borrel- of dinerkaart. Voor grotere gezelschappen hebben we lekkere arrangementen.  Wij hebben eventueel ook een privé ruimte beschikbaar. En wat dacht je van de prachtige Brouwzaal met koperen brouwketels van meer dan 100 jaar oud. Bijna alles is mogelijk bij Beers & Barrels Breda

Brouwerij Frontaal

Brouwerij Frontaal is een brouwerij die staat voor innovatie, balans, creativiteit maar ook zeker voor transparantie (op de helderheid van sommige bieren na). Dit komt allemaal terug in de smaak van het bier, de etiketten maar ook zeker door de manier van handelen door de brouwerij. Ze brouwen hun bier volgens de slogan "Beer for Thought". Hiermee doelen ze op het creëren van smaken, kleuren en geuren in het bier, wat de drinker aanzet tot denken waar dit door ontstaan is. Naast dat er op zoek gegaan wordt naar de uitwerking van de ingrediënten zou men ook kunnen denken bij welk gerecht het bier lekker bij is of bij welk moment het goed past.

Bourgondische Bierkelder

Bij de Bourgondische Bierkelder draait het eigenlijk maar om 1 ding; beleef de rijping van bier. Deze beleving wordt mogelijk voor iedere liefhebber van speciaalbier. Bij de Bourgondische Bierkelder koop je niet alleen een fles van jouw favoriete bier van een bepaalde leeftijd, maar een pakket van verschillende leeftijden, om zo de smaakevolutie te kunnen proeven.

 

Biercafé de Huiskamer

Café de Huiskamer is gevestigd aan de Haven in hartje Breda. In de zomermaanden kun je heerlijk vertoeven op het zonnige terras aan het water. Voor de liefhebbers is er een groot assortiment wisselende speciaalbieren en een ruime keuze aan borrelhapjes.
Met uitzicht op het Spanjaardsgat kun je het langst genieten van de zon, tot hij op het terras onder gaat.

Biercafé Catch 22

Biercafé Catch 22 is sinds 1984 een gezellig café in het centrum van Breda. Zij serveren 10 bierenvan de tap en ruim 80 bieren op fles, waarvan veel “limited editions”.Dit betekend zowel op tap alsop fles een snel wisselend aanbod van speciaalbieren.

BRACK

BRACK beer construction is een structurele samenwerking tussen Brouwerij Bliksem, Ramses Bier en Bredase Bomen en PRACK. Met als uitgangspunt vernieuwende bieren en (h)eerlijk eten met een verantwoord en origineel uitgangspunt. De naam BRACK beer construction is een afgeleide van Backer & Rueb, Ramses, Bliksem en een verwijzing naar de locatie en oprichters. Ook een knipoog naar brak water omdat de locatie aan het water ligt en we bieren schenken die niet altijd in een hokje te plaatsen zijn.

Café de Bruine Pij

Café de Bruine Pij is een echt bruin café dat sfeervol is ingericht en kenmerken heeft van een knusse woonkamer. Het café ligt midden in het centrum en vanuit het sfeervolle terras kijk je recht uit op de Grote Kerk. Het café biedt een lunchkaart met heerlijke gerechten. Voor de liefhebber is er ook een uitgebreide bierkaart. Er heerst een ongedwongen sfeer, waardoor iedereen zich direct op z’n gemak voelt

CAfé belgique

Even genieten van de Belgische sfeer in Breda, ga dan naar café Belgique. Een plezant eetcafé aan het Van Coothplein. Café Belgique brengt u een groot assortiment Belgische bieren, heerlijke wijnen en klassieke Belgische gerechten!


Barbier Breda

Bij Barbier heeft de tijd stilgestaan. Waan je in het verleden en ervaar hoe het er vroeger aan toe ging. Zorg dat je zin hebt in een drankje en trek je meest mysterieuze gezicht. Terwijl jij nog een slok neemt van jouw biertje zorgen onze barbiers ervoor dat jouw kapsel, baard of snor er weer tiptop uitziet. Kijk bovendien goed rond en houd onze social media goed in de gaten om erachter te komen wat Barbier zo speciaal en uniek maakt

Café de Kater

Café De Kater is een oergezellig bruin Café op de Havermarkt in Breda.
Bij De Kater voel je je thuis, wie je ook bent. ’s Middags en in de vooravond kun je er terecht om te bieren of te borrelen. Bij de borrel serveren ze dan met plezier een keur aan gratis(!) hapjes tot 22.00. Op Zondag tot en met Woensdag zal het borrelen tot in de late uurtjes door, waar het eventueel kan uitmonden tot een feestje. De avonden donderdag tot en met zaterdag zullen in het teken staan van een mooi feest.