Foodblog: luxe lunch bij Brasserie Zandberg

Vorige week gingen onze foodies eten bij Brasserie Zandberg aan de Ginnekenweg in Breda. De Brasserie opende vorig jaar haar deuren en wordt geprezen om haar smaakvolle en verrassende gerechten. Tijdens de zomermaanden was de zaak voor de lunch alleen op vrijdag en zaterdag geopend, maar nu kun je er weer elke dag terecht. We werden uitgenodigd om een aantal gerechten van de nieuwe kaart te proeven. Liever zelf proeven? We verloten drie keer een lunch voor twee personen via Facebook en Instagram

 

Deze brasserie is het resultaat van een wens van Jorn van Loon en Paul Meerman om een gelegenheid te creëren in een mooie buurt, waar gasten zowel gezellig kunnen borrelen als heerlijk kunnen eten. Om dit te verwezenlijken, combineert Brasserie Zandberg de ambiance van een kroeg met de uitstekende keukenproducten van leermeester chef-kok Paul Meerman. De kaart wisselt regelmatig en sowieso met alle seizoenen. Het zijn veelal bijzondere en verrassende gerechten die je niet snel ergens anders terug ziet. 

 

 

 

Bij binnenkomst werden we direct vriendelijk ontvangen en mochten we vooraan bij het raam plaats nemen. Op de menukaart is keuze uit een apéritif, broodjes, warme lunchgerechten. hoofdgerechten, zoete kleine gerechten en snacks. Onze keuze viel op het vegetarisch broodje gegrilde aubergine, de truffelrisotto met zeebaars en de lunch voor twee personen. 

 

 


Lunch voor twee
 De lunch voor twee bestaat uit allemaal kleine gerechten, die worden geserveerd op een mooie houten plank. Op het plankje liggen zowel warme als koude vlees- en visgerechten. Als garnering liggen er komkommerrolletjes ingelegd in zoet-zuur en watermeloenbolletjes met toefjes kerriemayonaise op de plank, beiden lekker en zeer verrassend van smaak. 


 De gerechten op de plank wisselen regelmatig en zijn een afspiegeling van de lunchkaart. De vleesgerechten op de plank waren steak tartare, rundermedaillons, seranoham en stukjes jodenhaas, ook wel diamanthaas genoemd. Het vlees was erg mals en en lekker op smaak gebracht. De rundermedaillons zijn omwikkelt met Zeeuws spek en liggen in een jus van tijm en ahornsiroop. De Zeeuwse spek zorgt voor een lekker zoutje, maar de smaak van het vlees gaat hier niet verloren door. De stukjes jodenhaas zijn erg mals en fijn van structuur. Het heeft deze benaming gekregen omdat de Joden vroeger geen vlees van de achterbout mochten eten en hierdoor het stuk tussen de schouders kozen.

 De visgerechten bestaan uit een taartje van Noordzee krab en koriander, verse zalmtartaar, kabeljauw, gepaneerde gebakken mosselen, twee kleine kreeftensoepjes en een taartje van rivierkreeft met bulgur. De kabeljauwfilet wordt geserveerd met een vinaigrette van tomaat, basilicum en sjalot. De kabeljauwfilet is erg zacht van smaak en wordt versterkt door de vinaigrette. Het kleine kreeftensoepje is een romige, maar ook stevige soep waar de smaak van de kreeft goed tot zijn recht komt. Tegelijkertijd zorgen de gepaneerde gebakken mosselen voor een grote verrassing. De mosselen liggen namelijk in een laagje gembergel met bovenop de mossel een toefje kerriemayonaise. Het is een erg verrassende smaak die je totaal niet verwacht! Het tartaartje van rivierkreeft wordt bereid met bulgur en een vleug limoenmayonaise waardoor het een erg frisse smaak heeft. Tevens voegt ook het taartje van Noordzee krab en koriander voor een frisse toevoeging aan het plankje.
  


 De truffelrisotto met zeebaars was ook een van onze favorieten. Het gerecht wordt mooi gepresenteerd op een groot wit bord. De zeebaars is op de huid gebakken en had precies de goede garing. De risotto had de juiste smeuige structuur en was heerlijk op smaak, een heerlijke combinatie met de vis. De truffelrisotto met zeebaars wordt geserveerd met zoete bietjes, jonge maiskolfjes, paksoi, lamsoor en een schuim van cèpes. De combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een harmonieus geheel, echt een aanrader!
  


 Het broodje gegrilde aubergine is rijkelijk belegd met dungesneden rode bieten, frisse groentesalsa en jonge, biologische boerenkaas. De groentesalsa is fris, maar tegelijkertijd ook licht pittig waardoor het zorgt voor een smaakexplosie in je mond. Bovenop het knapperige broodje zit geen standaard garnering, maar puntpaprika, jonge maiskolfjes en rucola. Een heerlijk broodje vol van smaak en een goede vegetarische optie!

 


Brasserie Zandberg
Ginnekenweg 75
 4818 JB Breda

076 737 0054

Openingstijden
 Maandag 12:00–23:00
 Dinsdag 12:00–23:00
 Woensdag 12:00–23:00
 Donderdag 12:00–23:00
 Vrijdag 12:00–23:00
 Zaterdag 12:00–23:00
 Zondag 12:00–23:00