Stedelijk Museum Breda: SBK op bezoek

Stedelijk Museum Breda

Van Marius Boender, Ageeth Boermans, José Maria Capricorne en Ruud van Empel tot Loek Grootjans en Conny Spuybroek: in de collecties van Stedelijk Museum Breda en de Stichting Beeldende Kunst (SBK) bevinden zich werken van kunstenaars die gelinkt zijn aan de stad. Lees verder

Van Marius Boender, Ageeth Boermans, José Maria Capricorne en Ruud van Empel tot Loek Grootjans en Conny Spuybroek: in de collecties van Stedelijk Museum Breda en de Stichting Beeldende Kunst (SBK) bevinden zich werken van kunstenaars die gelinkt zijn aan de stad. 

SBK op bezoek
Een nieuw initiatief: presentaties in het museum waarbij telkens wisselende kunstenaars in de schijnwerpers komt te staan. De keuze is gebaseerd op tentoonstellingen die op dat moment in het museum te zien zijn.
Op die manier biedt het museum een extra podium voor werk van beeldend kunstenaars die verbonden zijn met Breda en kan een groot publiek kennismaken met SBK als laagdrempelige manier om kunst in huis te halen.
Behalve een toelichtende tekst is er ook een QR-code, waarmee je nog meer informatie over de kunstenaar, het werk en de SBK ophaalt.

Conny Spuybroek
De eerste presentatie is gewijd aan het werk van Conny Spuybroek (Drimmelen, 1966). Haar serie Brabantse boerderijen sluit aan bij de vaste tentoonstelling Ambitie & Verlangen – Breda in de 19de eeuw. Met haar werk uit Spuybroek op een unieke manier haar liefde voor het platteland en de natuur.

Boschstraat 22, 4811 GH Breda

Alle data