Masterclass Tekenen door Juul Kraijer UITVERKOCHT

Nieuwe Veste

Ontdek het tekenen met houtskool in deze Masterclass van Juul Kraijer… Lees verder

Ontdek het tekenen met houtskool in deze Masterclass van Juul Kraijer

MASTERCLASS TEKENEN MET HOUTSKOOL door JUUL KRAIJER - UITVERKOCHT
De masterclass is gewijd aan het verkennen van de vele mogelijkheden van het medium houtskool. Dit doen we aan de hand van een vrouwelijk naaktmodel. Ook het kijken komt hiermee aan bod, en de vertaalslag naar de weergave op papier. Met houtskool kun je heel precies tekenen maar ook schetsmatig en met grote gebaren. Je kunt ermee werken in lijnen en in vlakken, met diepe zwarten of donzige grijzen, je kunt arceren, greinen, gummen en vegen, met de vlakke hand of met een doek. De masterclass is zowel geschikt voor gevorderden als voor beginners. Tip: trek niet je mooiste kleren aan en neem zelf fixatief mee voor het geval je de tekeningen wilt fixeren.
LET OP: de Masterclass is uitverkocht!
Wil je in de ochtend ook het Interview met Juul Kraijer bijwonen? Klik hier voor meer info en kaartverkoop:

Over Juul Kraijer Juul Kraijer (Assen, 1970) studeerde in 1994 af van de kunstacademie in Rotterdam. Haar oeuvre bestaat vooral uit tekeningen, vaak op monumentaal formaat. Daarnaast maakt ze ook beelden en videowerken. De laatste jaren is zij gegrepen door het medium fotografie. Tijdens de eerste lockdown is ze begonnen met het maken van collages. Kraijer's werk wordt sinds 25 jaar wereldwijd in musea en galeries getoond en is opgenomen in tal van museumcollecties waaronder die van het MoMA, New York; Museum Moderner Kunst, Wenen; Museum Kunst Palast, Düsseldorf; Staatliche Museen zu Berlin; Fondation Louis Vuitton, Parijs en diverse Nederlandse musea.
Haar werk ontving verscheidene prijzen, waaronder de Charlotte Köhler Prijs (1998), Pendrecht Cultuur Prijs (2000), de Philip Morris Kunstprijs (2004), de Thérèse van Duyl-Schwartze portretprijs (2009) en twee keer een LensCulture Award (Portrait en Black & White, 2018). In 2018 werden haar tekeningen genomineerd voor de prestigieuze Franse Prix Guerlain du Dessin Contemporain.

  • Leeftijd: 18 - 99 jaar
  • Locatie:: Nieuwe Veste, Molenstraat 6 Breda ( Lokaal B4)
  • Toegang: 59 Euro ( inclusief materialen, zoals papier, gum en houtskool)
Molenstraat 6, 4811GS Breda