6X kerstmarkten in Breda

De decembermaand is in volle gang en gelukkig worden de koude dagen altijd een stuk gezelliger met de jaarlijkse kerstmarkten. De stad is verlicht en wekelijks trekken we erop uit voor kerstinkopen, cadeautjes en een kop warme chocolademelk. Waar moet je zijn? 6 x de leukste kerstmarkten van Breda.

Winterspoor: De kerstmarkt met ballen

We gooien het balletje graag bij je op. In het tweede weekeinde van december is het zover en wordt Breda Centraal Station omgetoverd tot kerstmarkt. Eentje met ballen. Ballen? Ja, ballen! Sneeuwballen, kerstballen, lichtballen. Jij kan erbij zijn als bezoeker óf deelnemen als exposant aan dit vreugdevolle weekend!

Kerst is voor iedereen. En er is voor íedereen wat wils op deze gezellige kerstba(l)zaar. Je vindt er de mooiste (kerst)cadeaus en warme winterse kost. De gezelligste winterterrassen en de tofste rijdende tavernes. Bovendien staan er waanzinnige (kinder)activiteiten op het wintertainmentprogramma.

Geef je daar geen bal om? Kom dan gewoon genieten van een heerlijk glas warme glühwein en een verse oliebol. De kerstmarkt met ballen bezoek je op zaterdag 9 december van 12.00 uur tot 20.00 uur en op zondag 10 december van 10.00 uur tot 18.00 uur. Zeg het voort en help ons bij het sneeuwbaleffect!

Princenhage Fonkelt Kerstmarkt

Princenhage Fonkelt! Zaterdag 16 december op de Haagsemarkt in Breda. Sprookjesachtig om te zien, de wijk Princenhage in duisternis gehuld met allemaal kaarsjes en sierverlichting. Princenhage in hemelse sferen! Met sfeervolle kramen en een afwisselend programma voor jong en oud. Fonkeling van lichten, kaarsen, korven en muziek. Standhouders met kerst gerelateerde producten kunnen zich aanmelden.

Kerstmarkt Ginneken

Ook dit jaar krijgen we in het Ginneken weer een mooie kerstmarkt! Op 16 en 17 december zullen diverse bands, koren en artiesten hun opwachting maken. Natuurlijk zullen de ondernemers hun winkel weer helemaal onderdompelen in kerstsferen. Ook vind je weer een diversiteit aan kramen langs het parcours. Ook kun je bij de verschillende cafés genieten van een glaasje Gluhwein of een lekkere warme chocomel!

Kerstmarkt Breda Airport

Zaterdag 9 december 2017 en zondag 10 december 2017 is het vliegveld omgetoverd tot een brabantse en gezellige kerstmarkt. Het evenement is gratis te bezoeken voor iedereen en de openingstijden zijn van 10:00 tot 17:00. Diverse winkels en bedrijven zijn vertegenwoordigd in de sfeervolle kerstchalets.

Piloten kunnen de gehele dag invliegen, parkereren en met een speciale kersttrein naar de zuidkant van het vliegveld gebracht worden waar de kerstmarkt zich bevindt.

Winterland Breda

Van woensdag 20 december t/m zaterdag 30 december 2017 wordt het karakteristieke centrum van Breda weer omgetoverd tot de wintersensatie van Nederland. Elf dagen lang kan jong en oud genieten van een Winterland om van te dromen. 

❄️Grote Markt: Hier komt de schitterende schaatsbaan te staan. Naast die schaatsbaan kan je lekker struinen op de wintermarkt. 
❄️ Het Kerkplein: Via de Grote Markt naar de Havermarkt struin je aan de voet van De Grote Kerk heerlijk over de Wintermarkt op het Kerkplein. 
❄️Havermarkt: Het Winter Palace zal hier komen te staan. Een programma met denderende shows, optredens, comedynights, spectaculaire kindershows en nog veel meer....
❄️Haven: De haven komt weer prachtig in de verlichting te staan. Jullie 'kodak momentje' beleef je hier.
❄️Omliggende straten & pleinen: Deze worden omgetoverd in winterse sferen!

Kerst op het begijnhof


Op zondag 17 december 2017 tussen 12.00 en 18.00 uur wordt op het Begijnhof het traditionele evenement Kerst met Anton Pieck gehouden. Binnen het historische decor van het Begijnhof brengt een toneelroute, geschreven door Jan Jonk, de negentiende-eeuwse leefwereld van de Bredase begijnen tot leven. Bezoekers treffen onder andere de portierster, novicen, de kosteres en de misdienaar, de hofmeesteres en het college van voogden en nog vele historische figuren aan. 

Op diverse locaties op het Begijnhof zijn klassieke ambachten te bezichtigen. Het Begijnhofmuseum en het Miniatuurmuseum zijn deze middag gratis te bezichtigen. In de tuin van de voormalige pastorie, waar een kleine kerstmarkt is opgesteld, laat Smederij van der Woerd zien hoe, met hamer en aambeeld, smeedwerk wordt gemaakt. Ook zullen enige kerstversnaperingen te verkrijgen zijn.