Thuis even goed slapen als op vakantie?

Heb je lekker geslapen op vakantie? Vaak hoor je verschillende verhalen. Vakantiegangers die slecht hebben geslapen of juist een groot aantal die heerlijk hebben geslapen. Ben jij een van hen? Slaap jij op vakantie veel beter dan thuis?


Daar zijn verschillende redenen voor. Zo besteden heel wat hotels en B&B's veel aandacht aan hun bedden. Je slaapt er meestal op een luxueuze boxspring, ook wel hotelbed genoemd. Daarnaast kom je op reis eindelijk tot rust. Stress en drukte van thuis maken plaats voor ontspanning. Op vakantie maak je je geest vrij en je lichaam voelt dat. Bovendien slaap je beter in een omgeving waar je je prettig voelt. Hieronder 3 tips om thuis ook je slaapkamer aangenaam te maken.


1. LEG JE TELEFOON NIET ONDER JE KUSSEN
Studies wezen al eerder uit dat telefoons invloed hebben op onze hersenactiviteit. Bepaalde delen van de hersenen worden er actiever door, waardoor je vaker wakker wordt. Leg je telefoon dus niet vlak naast je hoofd, maar wat verder in de kamer of zelfs in een andere ruimte. Tip! Vermijd het gebruik van je smartphone voor het slapengaan: blauw licht verstoort de aanmaak van het slaaphormoon.

2. HOU JE SLAAPKAMER DONKER EN KOEL
Wist je dat de ideale slaapkamertemperatuur 18 graden is? Je verlucht je kamer het best overdag of -als de temperatuur en de buurt het toelaat- laat je het raam ‘s nachts op een kier staan. Zorg daarnaast voor een donkere slaapkamer: je lichaam maakt zo het hormoon melatonine aan, wat de kwaliteit van je slaap aanzienlijk verbetert.

3. KIES VOOR HET JUISTE BED
Een goed bed vormt de basis van je nachtrust. Het geeft je de nodige ondersteuning en past zich aan je lichaam aan. Kies daarom voor kwaliteit en vervang je matras om de tien jaar – of wanneer je voelt dat het nodig is.

Denk je aan een nieuw bed of het vervangen van het matras, maar wil je graag wat meer informatie? Kom langs in onze winkel voor advies.