Samenwerking uit Breda: Bourbon Barrel Aged Coffee

De afgelopen weken hebben de Bredaase bedrijven Big Belly Brewing Company en Cook&Boon Coffeeroasters de handen ineen geslagen om iets unieks te maken. Een primeur in Europa: Bourbon Barrel Aged koffiebonen! 


Cook&Boon heeft de beste Yellow Bourbon koffiebonen uit Brazilië geselecteerd voor dit project. Een unieke boon die bekend staat als "vriendelijk en mild, maar ook enorm gebalanceerd, zacht en rijk. Medium zuren en een zoete volle afdronk". Totaal anders dan de bittere D.E. Rood. 

Na de selectie heeft de boon bijna twee maanden gerijpt op Woodford Reserve Bourbon barrels, die een wekelijks yoga lesje kregen door ze flink te schudden, draaien en rollen waardoor ze een maximale hoeveelheid aan aroma opnemen. 

Smaaknotitie:
Tom van Big Belly: "Dit idee heb ik al 2 jaar in mijn hoofd, dus de verwachtingen waren torenhoog. Ik hoopte achterover geslagen te worden met whiskey maar proefde in de eerste slok enkel wat nieuw hout... Oh nee, is het experiment wel gelukt? Toen ademde ik uit en... wauw! Volle rijke bourbon aroma die via de neus naar buiten dringt en zelfs na 30 seconden nog een keer terugkomt. De toegevoegde aroma's werken prachtig met de volle zoete bonen uit Brazilie!"

Beperkte beschikbaarheid:
De koffie is inmiddels geroosterd en heeft de noodzakelijke rust gehad. Het is in een mooie cadeaudoos koop via de webshops van Big Belly Brewing Company, Cook&Boon Coffeeroasters of bij Big Belly Bar & Garden aan de Prinsenkade.

Sidenote: de bonen bevatten uiteraard geen alcohol! De niet-waarneembare hoeveelheid die mogelijk in het vat overgedragen is, gaat er bij roostering volledig uit. 

100 gratis espresso's:
Morgen - vrijdag 10 december - komt Cook&Boon langs bij Big Belly Bar & Garden en geven we de eerste 100 espresso's gratis weg om Breda kennis te laten maken met deze unieke koffie.