Restaurant Noeti: maak kennis met de eigenaren van de nieuwe culinaire belevenis in Oosterhout

Oosterhout verwelkomt een een nieuwe culinaire hotspot met de opening van Restaurant Noeti, gelegen in het voormalige pand van By Pascal. Onder leiding van Joshua en Julian Simonis, bekend van het van succesvolle restaurant De Kleine Wereld in Breda, belooft Noeti een verfrissende toevoeging te zijn aan de lokale gastronomie.


Met Restaurant Noeti zetten ze hun moeders passie voor de Indonesische keuken voort. “Onze moeder is ooit begonnen met een afhaaltoko voor Indonesisch eten. Wij zetten met Noeti haar culinaire inspiratie voort; een fine dining restaurant met Oriëntaalse invloeden,” delen de broers.

Joshua’s reis begon 15 jaar geleden in de afwas in een strandtent in Zeeland. Zijn pad leidde hem naar de BUAS waar hij International Hotel Management studeerde en ervaring opdeed bij gerenommeerde zaken zoals Binnen Breda, Ingenhousz en Wolfslaar*. “Toen de kans zich voordeed, heb ik met Julian restaurant De Kleine Wereld geopend. In korte tijd hebben we hier een culinaire en succesvolle plek op de Grote Markt van Breda van weten te maken,” vertelt Joshua. De drang naar ondernemen bleef kriebelen, en de overname van de locatie van By Pascal was een kans die ze met beide handen aangrepen. “Noeti is een nieuw culinair avontuur met nieuwe en bijzondere mogelijkheden,” zegt hij met enthousiasme.


Julian, met een diepgewortelde liefde voor de Oosterse en vooral Indische keuken, heeft zijn vaardigheden verfijnd door ervaringen in verschillende (sterren)zaken door heel Nederland, waaronder By Pascal, Wolfslaar*, Zout & Citroen*, Amarone*, en de Lindenhof**. De mix van de Oosterse en Indische keuken, die hij heeft meegekregen van zijn moeder, is de leidraad geworden in hun keuken met Franse basis. “Verfijnde originele gerechten creëren en met moderne technieken op een bord presenteren, vind ik het mooiste en meest uitdagende om te doen,” legt Julian uit. “Noeti is voor mij culinaire kwaliteit met een Oosters tintje.”

Met een rijke familiegeschiedenis en een toekomst vol belofte, nodigt Restaurant Noeti u uit om deel te nemen aan een culinaire reis die de zintuigen prikkelt en de ziel voedt. Bereid u voor op een ervaring waar traditie en innovatie samenkomen in elke hap. Welkom bij Noeti, waar elke maaltijd een verhaal vertelt.