Petit Bardot aan het van Coothplein

Na het grote succes van Brasserie Bardot op het van Coothplein duurde het niet lang voordat het succes werd voortgezet. Het monumentale hoekpand waar Hallmark zich enkele jaren vestigde bleek de ideale locatie om een wijnbar te openen. Het zusje van Brasserie Bardot, Petit Bardot,  was een feit. Het van Coothplein heeft een ongekende ontwikkeling doorgemaakt sinds de komst van Brasserie Bardot, de vernieuwing van (Nouveau) van Ham en het vestigen van The Chocolate Company.


De nieuwe energie die over het plein suist deed de eigenaren van Brasserie Bardot besluiten dat, ondanks dat Bardot nog geen jaar open was, het tijd werd voor de volgende stap. Op 17 juli opende Wijnbar Petit Bardot haar deuren voor het publiek. Een rustige opening zat er niet in, de eerste avond stond zowel het terras als de wijnbar helemaal vol. En dat is nog steeds elke zonnige avond het geval. 

 


Petit Bardot is een uitbreiding van het concept van Brasserie Bardot maar heeft wel haar eigen karakter. Als wijnbar ligt de nadruk uiteraard nog meer bij de wijnen, zo zijn er 40 verschillende rode en witte wijnen open, per glas te bestellen. Tevens serveren zij bij Petit Bardot geen kaart zoals bij de brasserie maar diverse, voornamelijk Franse hapjes. Wel worden er, anders dan bij Bardot, diverse kleine uitstapjes gemaakt op de menu-en wijnkaart naar het buitenland. Bij de wijnen is daar een simpele reden voor, foodpairing is zeer belangrijk en daarbij wil Petit Bardot verschillende wijnen kunnen bieden om in te spelen op de smaak van de gast. De gast staat centraal in de foodpairing, er wordt vanuit zijn of haar voorkeur gekeken welke wijn het beste past bij het bestelde gerecht. 

 

 

Qua gerechten kan je alle kanten op, naast de overwegend Franse kaart kan men bijvoorbeeld ook Pata Negra bestellen. Zeker liefhebbers van schelpdieren en visgerechten kunnen hun hart ophalen bij de wijnbar. Zo staat de halve kreeft, verse oesters en een visplateau op de kaart. Maar ook de door-en-door Franse tarte fine staat op de menukaart.

 

Het design ademt de Franse sferen, te beginnen bij de Frans ogende strandstoelen en de bekende Parijse stoelen op het terras, de blauw witte kleuren in het interieur en de Louvre deuren op de achterwand. De ruimte is opgebouwd met stoere klassieke elementen zoals de houten eilandbar welke prominent in het midden staat van de Wijnbar. De ruimte is licht en biedt diverse mooie uitzichten vanuit verschillende hoeken. 

 

 

Dat er moeite is genomen om de inrichting perfect op te leveren is duidelijk te zien en toch lijkt het alsof hier nooit wat anders heeft gezeten. Een aantal elementen zijn extra bijzonder, de plafondtegels zijn geïmporteerd uit New York en diverse lampen zijn speciaal ontworpen in de stijl van Bardot.  Alle elementen sluiten naadloos in elkaar aan en maken dit een zeer bijzondere locatie welke zeker de moeite is om een keer te bezoeken. 

 

 

Binnenkort presenteren Brasserie Bardot en Wijnbar Petit Bardot de nieuwe kaart, zodra dat zover is zullen wij hier uiteraard over berichten.

 

Wijnbar Petit Bardot
Van Coothplein 8
Breda

www.brasseriebardot.nl