Nieuwe reddingsactie voor Breda Maakt Blij: 10.000 kilo pompoenen van boer Chris Poelen

Vorige maand kregen de zusters uit Oosterhout hulp bij de verkoop van hun voorraad wijn, en nu is het de beurt aan boer Chris Poelen uit Groesbeek. Een groot deel van de pompoenen die hij met liefde heeft geoogst, blijken namelijk te licht of te zwaar voor de supermarkt. Breda Maakt Mij Blij komt opnieuw in actie en ook jij kan helpen!


Toen Thibaud van der Steen van Breda Maakt Mij Blij een mailtje kreeg van boer Chris, twijfelde hij geen moment: "Chris schreef dat hij met een flinke voorraad pompoenen zit waar hij moeilijk vanaf komt, omdat deze niet aan de strenge eisen van de supermarkt voldoen. Weggooien is wat ons betreft geen optie en ik weet zeker dat wij niet de enigen zijn die daar zo over denken. Samen met onze volgers willen wij ervoor zorgen dat de 10.000kg pompoenen niet in de container eindigt."

Een setje of een soepje 
De pompoenen van Chris worden in viertallen verkocht, maar je kan ook kiezen voor verse pompoensoep. Hiervoor is Breda Maakt Mij Blij een samenwerking gestart met de bedrijfscateraar Feel Good Food uit Breda, een sociale horecagroep waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die samenwerking is heel bewust gekozen, legt Thibaud uit: "Het coronavirus heeft ook een enorme impact op dit bedrijf, omdat zij normaliter de catering verzorgen voor bedrijven en festivals. Met de verkoop van deze heerlijke seizoenssoep maken we dus ook hier weer mensen blij."

Producten redden is een succes
Dat Breda Maakt Mij Blij een succesformule is, mag inmiddels duidelijk zijn. In mei begon het team kleinschalig met onder andere pioenrozen en asperges, maar met de reddingsacties van 170.000 Vierdaagse-gladiolen en 20.000 flessen witte wijn werd zelfs de landelijke media gehaald. Het sympathieke initiatief is inmiddels beloond met een nominatie voor de Breda Startup Award.

Help jij mee?
De pompoenen van boer Chris worden verkocht in een set van vier stuks (Butternut, Hokkaido, Spaghetti, Muskaat) à 7kg voor € 8,50 en voor een liter soep betaal je € 6,50. Bestellen kan via bredamaaktmijblij.nl of via de social media kanalen. Het ophaalmoment is met Halloween op zaterdag 31 oktober van 16.00 tot 20.00 uur bij STRND.