Wijnrestaurant Pinot :Een nieuw hoofdstuk

Dit jaar bestaat Wijnbar Pinot 10 jaar. Het perfecte moment om de focus nóg meer te leggen op waar ze al 10 jaar in uitblinken: fine dining & fine wining! Wij spraken Martijn Roos over Wijnrestaurant Pinot


“In de praktijk is Pinot eigenlijk altijd al meer restaurant dan bar geweest” vertelt eigenaar/sommelier Martijn Roos, “nu is het dan ook tijd om dit ook in de naam tot uiting te laten komen. In de praktijk verandert er echter niet zoveel, behalve dat ze zijn gestopt met à la carte, maar in de praktijk koos 95% al voor een 5 gangen menu of meer.

Naast de nieuwe naam en logo heeft ook de menukaart een facelift gehad en staan de ruim 200 wijnen mooi samengevat in een heus wijnboek. Voor het diner is er nu keuze uit een 3, 5 of 7 gangen Tasting Menu, met iedere 6 weken allerlei nieuwe gerechten. Ook de High Wine blijft een groot succes: op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur 6 mooie Wijn-Spijs combinaties, een amuse-variant van het Tasting Menu.


Naast de Tasting Menu’s en High Wine stond Wijnbar Pinot ook altijd bekend om de maandelijkse 10x Tastings en de WSET-wijncursussen via Wijnschool Pinot. Omdat deze beide standaard ruim van tevoren zijn uitverkocht zal dit aanbod verdubbelen: de 10x Tasting is niet langer alleen de eerste zondag van de maand, maar nu het eerste weekend van de maand (dus ook op zaterdag om 12.00 uur en 15.00 uur) en van zowel WSET 1, 2 als 3 worden er extra cursussen aangeboden.

Reserveer hier jouw tafel bij Wijnrestaurant Pinot. Of heb jij interesse om een van de  WSET - Wijncursussen te volgen? Lees dan hier verder.