Multiculi 'walhallah' De Haagdijken

Als er twee winkelstraten zijn in Breda die het specifieke karakter van Breda ademen, zijn het de Haagdijk en de Nieuwe Haagdijk wel. Al sinds jaar en dag staan deze straten bekend om hun diversiteit en speciaalzaken. En wist je dat De Haagdijk voorheen zelfs dé winkelstraat van Breda is geweest? Vandaag de dag vind je er een breed aanbod aan exotische restaurantjes en gespecialiseerde winkelconcepten. We kunnen misschien wel concluderen dat de Haagdijken het meest multiculturele winkelgebied van Breda is. 

Service is op de Haagdijken geen loze kreet, maar de normaalste zaak van de wereld. Het gebied is gelegen dicht bij de Haven en ligt in het verlengde van de Lange Brug- en Tolbrugstraat

Een van de multiculturele en zeer geliefde horeca hotspots die de Haagdijk rijk is, is restaurant l'Antara. Dit Turkse restaurant staat bekend om haar enthousiaste en gastvrije personeel. Direct bij het binnenlopen van het restaurant worden deze factoren als een warme deken over je heen gelegd. Wanneer je dus op zoek bent naar Turkse specialiteiten zit je hier als gebakken.

VOOR IEDER BEVINDT ZICH ER WAT WILS

Ook liefhebbers van de Surinaamse, Spaanse, Marokkaanse, Oosterse, Indiaase, Chinese én Nederlandse keuken kunnen hun hart ophalen op de Haagdijken. Voor ieder bevindt zich er wat wils. 

Op het Ingenhousz plein vindt elke zaterdag van 11:00 tot 17:00 de weekmarkt plaats. Op deze weekmarkt vind je een twintigtal aanwezige kramen. Denk hierbij aan groente- en fruitkramen, maar ook aan vis-, kaas- en kledingkramen. Daarnaast vind je er de mooiste bloemen, de lekkerste stroopwafels, verse loempia's en een groot aanbod aan brood en banket.

een ware belevenis

Naast een ruime keuze uit horeca- en retailzaken, beschikt de haagdijk over een tiental gespecialiseerde kapsalons, veel ervan zijn Turkse kapsalons. Naar de kapper gaan is hier niet langer een verplichting, maar een ware belevenis. Je bent verzekerd van een superstrak geknipt kapsel en een uitermate vriendelijke service. Meer vragen we niet, toch!?


En dan is er muziek. Want wat verbindt culturen mooier met elkaar dan muziek? Op de Haagdijk vind je Dijkmans. Hier kunnen jong en oud je terecht voor alles op het gebied tonen en klanken. Dijkmans is gespecialiseerd op het gebied van gitaar, basgitaar, drums, percussie en recording. 

Naast dit alles vind je op de Haagdijk talloze andere speciaalzaken. Denk hierbij aan bijzondere woon- en kledingwinkels, beautysalons, (halal) slagerijen, dierenwinkels en bakkerijen. 

Een hiervan vind je op Nieuwe Haagdijk; 'Kenfood Markt'. Dit is een multiculturele halal supermarkt met een zeer grote groente- en fruitafdeling, een slagerij, een zuivelafdeling én een horeca-afdeling waar je terecht kunt om bijvoorbeeld een vers bereide Turkse pizza, een dürüm döner of een broodje döner te halen. Alle gerechten worden met alle liefde zorgvuldigheid bereid. 

Het recept? Dat is natuurlijk beroepsgeheim

Last but not least; Cafetaria Schraven. Welliswaar 'gewoon' Nederlands, maar zeker een stukje cultuur in Breda. Deze cafetaria staat bekend om haar huisgemaakte nasiballen en heerlijke gouden frieten. Mensen komen van heinde en ver, speciaal naar Schraven voor een vers patatje met een nasibal.

Het recept? Dat is natuurlijk beroepsgeheim, maar we raden iedereen die er nog nooit een gegeten heeft aan, dit héél snel te gaan doen!

Benieuwd naar wat de Haagdijken je nog meer te bieden hebben? Breng er dan zeker eens een vrije middag door óf houd onze kanalen in de gaten, meer blogs over dit unieke winkelgebied volgen snel.