Mocca d'Or koffiespecial 2023

Koffie is voor velen een dagelijks geluksmomentje. De geur en de smaak laten ons even ontsnappen aan het hectische leven, waardoor we ons in een tijdelijke extase begeven. Die liefde voor goede koffie staat centraal bij Mocca d’Or. Als full service partner van kwaliteit koffie en serviceproducten leveren ze aan horeca door het hele land. Naast kwaliteit worden duurzaamheid en beleving ook steeds belangrijker. Samen met Mocca d’Or, Friesche Vlag en Il Doge duiken we daarom dieper in de wereld van duurzame koffiespecialiteiten.

Een bezoek aan de branderij
De branderij van Mocca d’Or bevindt zich in Zwolle. Op deze plek staat een bijzonder pand met laboratorium, opleidingsfaciliteiten en een experience centrum. We starten ons bezoek met een rondleiding door de branderij, waar volgens de “slow roast methodiek” wordt gewerkt. Koffie is een prachtig natuurproduct en de smaak van een boon varieert constant door invloeden van de natuur. Om een constante kwaliteit en smaak te waarborgen heeft Mocca d’Or een eigen laboratorium waar bonen op kleine schaal worden getest. Pas als alles klopt kan de productie op grote schaal plaatsvinden.
In de branderij zien we koffiebonen van over de hele wereld en volgen we het proces dat ze ondergaan om uiteindelijk verpakt te worden als blends, single origins en specialty coffees.

Meer dan een koffiebrander
Omdat kwaliteit een van de kernwaarden bij Mocca d’Or is, helpen en adviseren ze horeca- ondernemers in hun zaak. Het gaat om advies bij de juiste machine tot het trainen van personeel.

COFFEE MAKES THE WORLD GO ROUND


Duurzaam
Bij Mocca d’Or is een duurzame bedrijfsvoering belangrijk. Zo is de branderij uitstekend geïsoleerd, zijn er zonnepanelen en wordt de hitte tijdens het branden opgeslagen voor de verwarming van het pand. Mocca d’Or heeft mooie duurzame koffies in het assortiment. Ook een bijzonder concept is het biologische EARTH coffee. Deze koffie is ontwikkeld in samenwerking met EARTH Concepts, van het welbekende Earth Water.

Koffiebeleving
Koffie is beleving. Een moment van ontspanning of juist voor extra focus. Iedereen heeft een eigen voorkeur: espresso, zwart, cappuccino, latte macchiato of een andere koffiespecialiteit. Bij de meeste koffiespecialiteiten staat melk centraal.

Friesche Vlag Barista Haver
Friesche Vlag Barista Haver is ontwikkeld in samenwerking met barista’s en heeft de kwaliteit die je gewend bent van Friesche Vlag, maar dan plantaardig. Door de fijne en zijdezachte schuimkraag maak je nu zelf de heerlijkste plantaardige cappuccino’s en haver macchiato’s. Super lekker en beter voor dier en milieu! Door de groeiende vraag naar vegan producten heeft Friesche Vlag Barista Haver ontwikkeld. Deze melk gebruiken ze vaak bij het maken van een aantal heerlijke koffiespecialiteiten in combinatie met de hoogwaardige siropen van Il Doge. Voor meer informatie zie de website van Friesche vlag.

Il Doge Siropen 
De koffiesiropen van Il Doge zijn speciaal ontwikkeld voor de bereiding van heerlijke variaties in verschillende koffies. Denk hierbij aan een twist van chocolade of caramel aan je koffie. Naast dat deze koffiesiroop een unieke smaak aan een koffie geeft, is het ook te gebruiken voor een geweldige toevoeging aan warme chocolade melken, milkshakes en cocktails! Voor meer informatie zie de website. 

Latte Macchiato Ginger Bread 
Een van de specialiteiten die we proeven is een Latte Macchiato (met Friesche Vlag Barista Haver) en de ginger bread siroop. De verschillende laagjes maken deze koffiespecialiteit al een lust voor het oog, maar de smaak is nog veel beter! De siroop is duidelijk aanwezig maar overheerst niet. Zo is er een mooie balans tussen de koffie, melk en siroop.

Zelf ervaren?
Zijn jouw zintuigen geprikkeld en wil je samen met je personeel meer leren over koffie(specialiteiten), zetmethodes en wat het beste bij jouw zaak past? Plan dan een afspraak in bij Mocca d’Or op de website.