Leuke publieksactiviteiten tijdens de Koerstrui in de Grote Kerk

Koerstrui is een tentoonstelling waarin wereldberoemde wielertricots uit de omvangrijke collectie van de verzamelaar Henk Theuns getoond worden in de Grote Kerk. De tentoonstelling loopt tot 6 augustus 2022 en is van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree is slechts 1 euro. De tentoonstelling Koerstrui in de kerk kent een vol en rijk publieksprogramma. Hieronder zetten we alles voor je op een rijtje!


Wielerpreken in juli en augustus – Verhalen achter de wielertricots!
Op zes zondagmiddagen (16u30 – 17u30, inloop om 16u) vindt de wekelijkse wielerpreek plaats.
Bekende sportjournalisten en verzamelaars delen hun passie voor de wielersport met het publiek.

24 juli – Henk Theuns & Gordon Tiemstra – Dialoog tussen twee gepassioneerde verzamelaars van wielertricots terwijl u de finish van de de Tour de France live op de televisie in de kerk kunt volgen!

31 juli – Frank G. Bosman – cultuurtheoloog (Tilburg University) – Bosman wijst op de katholieke roots van de prachtige wielersport en maakt van elke etappe een kleine preek.

7 augustus – Robert Giebels – sportjournalist De Volkskrant – Over wielerjournalistiek, bescheiden wielrenners, Bredase wielergeschiedenis, de Tour, de Giro, La Vuelta, Kees Pellenaars en meer.

14 augustus – Edwin Winkels – auteur van La Vuelta Heroïsche verhalen uit de Ronde van Spanje – Over de Nederlandse renners die in 1935 deelnamen aan de allereerste Ronde van Spanje.

Datum: Vanaf 10 juli, iedere zondag Tijd: 16.30 – 17.30 uur Ticket: Gratis (excl. € 1,- voor de entree van de tentoonstelling)

Wieler ButtonBar
Speciaal voor kinderen is er een actief programma waarbij onder begeleiding van Superduo wordt
gewerkt aan leuke wielerbuttons van La Vuelta Holanda.
Datum: Vanaf 9 juli tot 26 augustus 2022, iedere woensdag en zaterdag
Tijd: 14:00 – 17:00 uur
Tickets: €5,-
(tickets aan de balie van de Grote Kerk Breda, op de dag zelf)

Rondleidingen 
Gedurende de tentoonstellingsperiode geven afwisselend ontwerper Jan Konings, oudprofwielrenner en de Brabantse verzamelaar Henk Theuns iedere vrijdagmiddag van 15.00- 16.00 uur een rondleiding door Koerstrui in de kerk. Zij delen leuke weetjes en spannende  verhalen achter de iconische wielershirts. Vanaf 1 juli kun je hiervoor kaarten reserveren.
Datum: Vanaf 8 juli, iedere vrijdag
Tijd: 15.00 – 16.00 uur
Tickets: € 5,-

100 dagen fietsen en feest
Koerstrui in de kerk maakt deel uit van het La Vuelta Holanda programma ‘100 dagen fietsen en
feest’. Van 12 mei tot en met de etappe dag op 21 augustus zijn er alleen al in Breda meer dan dertig activiteiten en festiviteiten in relatie tot wielrennen, fietsen en de Spaans-Bredase historie. En leuke arrangementen. In samenwerking met het ondernemersfonds Breda
www.visitbreda.nl/lavueltabreda