In één jaar van desolate gevangenis tot bruisende hotspot

Het voormalige gevangenisterrein ‘De Boschpoort’ – beter bekend als ‘De Koepel’ – is nu al ruim een jaar dé locatie voor bijzondere evenementen in Breda. In samenwerking met hun opdrachtgevers heeft FutureDome Events vele bijzondere bedrijfsdagen en bijeenkomsten op maat gemaakt en van A tot Z succesvol ontwikkeld. Maar niet elke opdrachtgever heeft de tijd en expertise om een bijeenkomst tot in detail zelf te creëren. Om ook aan deze wens te voldoen, gaat het team van FutureDome Events een stap verder in het ontzorgen van hun gasten. Met de opgedane kennis en ervaring nemen zij alle zorgen rondom het organiseren van een bijzondere dag uit handen. Daartoe lanceren zij rond de jaarwisseling het nieuwe concept ‘Culinair de bajes in’: een belevenisvol op maat gemaakt evenement, gecombineerd met het gemak van een all-in volledig georganiseerd arrangement.

unieke ervaringen op een historisch stukje in Breda


In een jaar kan er een hoop gebeuren. Dat heeft Robbert-Jan Veldhuijzen, eigenaar van FutureDome Events, aan den lijve mogen ondervinden. Zo ontwikkelde het terrein zich van een leeg gevangenisterrein tot een bruisende samenkomst van uiteenlopende bijeenkomsten in de koepel, kapel en rechtbank, gecombineerd met zo’n 100 vaste huurders (kleinschalige ondernemers, veelal startups). “Aan de gebouwen is niets veranderd, maar het nieuwe gebruik heeft het verlaten gevangenisterrein een totale metamorfose gegeven”. In het eerste jaar zijn er een kleine 200 activiteiten georganiseerd, waarbij ruim 20.000 regionale, maar ook internationale bezoekers zijn verblijd met uiteenlopende unieke ervaringen op een historisch stukje in Breda.

Dit is bereikt door diverse op maat gemaakte evenementen, zoals bedrijfsfestivals, vooraf samengestelde activiteitenmiddagen, inspirerende vergaderingen en vele historische rondleidingen over het terrein. “In het eerste jaar hebben we van alles mogen ontwikkelen: van een intieme scriptiepresentatie met 3 personen in een authentieke wachttoren tot de Zuiderlijke Klimaattop met 800 bezoekers verspreid over alle mogelijke locaties”.



Culinair de bajes in
Het nieuwe seizoen staat voor de deur, waarbij het terrein momenteel in teken staat van de kunstinstallatie van Geert van Kesteren voor BredaPhoto. Maar het tweede seizoen brengt meer: het nieuwe teambuildingsspel ‘Levend Cluedo’ wordt gelanceerd en naast het ontwikkelen van op maat gemaakte events worden er meer plug and play concepten uitgerold, waarmee wordt ingespeeld op de vraag naar ‘gemak’.

genieten van een 4 of 5 gangen diner, heerlijke drankjes en live entertainment

‘Culinair de bajes in’ is hierin het nieuwste voorbeeld. Het terrein wordt rond de jaarwisseling door FutureDome Events omgetoverd tot een sfeervolle en winterse locatie waar groepen van 20 tot 400 personen kunnen genieten van een 4 of 5 gangen diner, heerlijke drankjes en live entertainment. Saskia Patijn, eventmanager bij Futuredome Events, heeft met veel enthousiasme en precisie het concept bedacht. 

“Veel bedrijven zijn op zoek naar een spectaculaire rauwe en unieke locatie, maar wensen het comfort en de service van een gerenommeerd restaurant”. Zij heeft dit laten samenkomen bij Culinair de Bajes in. “Door middel van verlichting en decoratie krijgen de drie locaties elk een sprookjesachtige sfeer. Dit terwijl alle gebouwen nog hun karakteristieke eigenschappen behouden. Er zit heel veel historie in deze locaties, die ook nog eens midden in Breda liggen.” Saskia heeft veel zin om alle bedrijven een unieke ervaring te geven, en hen zo, “zorgeloos en spectaculair het nieuwe jaar in te laten gaan”. www.futuredomeevents.nl