Hoezee, een nieuwe markt: Marché Hoezee

Dit voorjaar wordt een nieuw evenement gelanceerd waarmee de binnenstad van Breda nóg leuker gemaakt wordt. Marché Hoezee wordt een vrolijke markt met creatieve makers, culturele doeners, vernuftige vinders en andere ambachtslui.

Marché Hoezee borduurt voort op het onlangs gestopte Mercado de Belcrum van Stichting Electron. Oud Mercado deelnemers Eva Geene en Julie van Zessen zagen hun kans om dit mooie iniatief niet verloren te laten gaan en bliezen de markt nieuwe leven in.  

Marché Hoezee creëert een plek waar kunst, grafiek, juwelen, handgemaakt, vintage en streekproducten getoond en verkocht kunnen worden. Waar de maker een geïnteresseerd publiek vindt. Op een plek waar de bezoeker gemakkelijk kan komen. Een mooie plek. Hartje Breda. Het binnenplein van Nieuwe Veste en de Sint Janstraat. Een plek om je te laten verrassen door al het moois wat Breda en omstreken te bieden heeft. 

Je ontmoet er de makers die met liefde over hun producten vertellen. Je ontdekt er de schoonheid van je handen vies maken. Als je zin hebt, drink je een kop koffie, eet je een tosti, luister je naar een optreden of laat je je verleiden om deel te nemen aan een van de workshops die gaan over ambacht. Voor het open podium kunnen dichters, liedjesschrijvers en andere podiumdieren zich nog aanmelden.

Deze markt zal dit jaar op vier zondagen in de zomer plaatsvinden, namelijk 18 juni, 23 juli, 13 augustus, 10 september. De markt duurt steeds van 11-17 uur.