Gastvrij aan de Gasthuispoort

De Gasthuispoort is een volledig nieuw ontwikkeld gebied in de Bredase binnenstad. Het winkelgebied bestaat uit een mooie mix van diverse horeca- en retailconcepten. Tevens is de Gasthuispoort de verbinding tussen de sfeervolle Veemarkstraat en de historische Boschstraat, waar ook het Stedelijk Museum zit. Het Valkenbergpark is op steenworp afstand. Een rustplaats in de stad waar men kan wandelen en fietsen na een heerlijke dag stappen & shoppen. 

In deze blog nemen we jullie mee door winkelgebied Gasthuispoort. Waar shop je de leukste kleding, drink je de lekkerste drankjes en geniet van je van een gezellige lunch of geheel verzorgd diner?

Aan de Gasthuispoort vind je een van de twee Bredase vestigingen van Bagels & Beans. Als je binnenkomt, voel je het meteen. Waar dat ‘m in zit? Meestal in kleine dingen. Te veel om op te noemen, eigenlijk. Aandacht voor de gast en de producten staan hier centraal. Dus, begin jij, net als velen, elke dag met een kop koffie? Dan zit je bij Bagels & Beans altijd goed. Ga jij voor een cappuccino, espresso, of waag jij je aan een van de specials? 

Uiteraard kun je bij Bagels & Beans ook terecht voor een stevig ontbijt. Uiteraard staan in alle ontbijtjes de bagels centraal. Een bagel naar keuze met hierbij verschillende zoet- en hartige beleg soorten, een vers sapje én een warme drank zorgen ervoor dat jij jouw dag optimaal begint. Lees hier onze ontbijtblog.

Voor de heren die op zoek zijn naar de laatste fashion- en modetrends is er DSTRCT76 Menswear. De winkel bevindt zich officieel gezien in de Veemarktstraat maar behoort net zo goed tot winkelgebied Gasthuispoort. 

Met merken als Armani Jeans, Reign, Genti, Dsquared2, Woolrich, Filling Pieces, Gentiluomo en 7 For All Man Kind kan iedere modebewuste man er zorgeloos terecht voor nieuwe outfit, uiteraard inclusief een mooi paar schoenen. Kijk rustig zelf rond of laat je adviseren door een van de medewerkers. Je loopt gegarandeerd met een grote glimlach én jouw perfecte outfit de winkel uit.

Ook de kids kunnen hun hartjes ophalen in de Gasthuispoort. Bij het zien van de gevel van Ijssalon Bon Appetit ontstaat de twinkeling hen al in de ogen! Deze prachtige zaak draait elke dag vers ijs en biedt altijd meer dan 50 smaken, wat is jouw favoriet? 

een kijkje in het ijslaboratorium

Ook kan je bij Bon Appetit terecht voor heerlijke kop koffie, verse salade, of sapje, een lekkere lunch en fruitige smoothies! Neem terwijl je wacht een kijkje in het grote ijslaboratorium waar het ijs vers wordt bereid, een beleving an sich!

Naast bovengenoemde zaken is Gasthuispoort sinds kort nóg een Bredase hotspot rijker. Ongeveer twee weken geleden openden de deuren van Bobbi's Bar. Een plek waar geuren, smaken en ambiance de kernwaarden zijn. Een jonge en progressieve zaak, maar altijd met oog voor detail. Er heerst warmte en gezelligheid, alles draait er om genieten en beleven. Wij hebben als een van de eersten de proef op de som genomen. Benieuwd? Bekijk dan hier de blog.

Als het aan Bobbi ligt is er iedere dag iets te vieren. Toch is het op sommige dagen net een beetje extra feest. Heb jij een speciale gelegenheid te vieren en ben je hiervoor op zoek naar een bijzondere locatie? Neem dan contact op met Bobbi's en vraag naar de mogelijkheden.

Je waant je op een van de mooiste en meest unieke plekjes van Breda wanneer je het steegje naast de Pasta Kantine in loopt. Gelijk wanneer je door de poort loopt krijg je het gevoel of je in een van de meest sfeervolle straatjes van Italië loopt. 

Dat de Gasthuispoort vol zit met unieke winkel- en horecaconcepten mogen duidelijk zijn. Nóg zo'n bijzondere zaak is 'De jongens van Zand & Klei. Het is een 'fast casual' restaurant gericht op de aardappel. De ordinaire knol die hier in een ander jasje wordt gestoken.

de meest heerlijke en smaakvolle gerechten

Hier worden de allerbeste en lekkerste aardappelen in het restaurant door “de jongens" bereidt tot de meest heerlijke en smaakvolle gerechten. Op de menukaart kom je de meest uiteenlopende gerechten tegen zoals aardappeltosti's, rendang met mango en zoete aardappel, een hartje wafeltje met pastrami en paarse aardappel en zelfs sushi van aardappel. 

Geen tijs om uitgebreid te ontbijten of te lunchen? Geen probleem! We raden je aan binnen te lopen bij The Tosti Club. Hier kun je in een eigentijdse sfeer de dag beginnen met een heerlijk ontbijt of de dag doormidden hakken met een (snelle) lunch. 

Snel, makkelijk en súper lekker

Naast de lekkere ontbijtjes, staat The Tosti Club uiteraard bekend om, de naam zegt het al, haar tosti's. Kies een tosti van het menu of stel je eigen tosti samen. Alles is mogelijk. Afhalen kan uiteraard ook. Bel van te voren, plaats je bestelling en haal af wanneer het jou uitkomt. Snel, makkelijk en súper lekker!

Al met al kunnen we concluderen dat de Gasthuispoort een plek is waar diversiteit en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Met dit onlangs vernieuwde gebied is Breda een hele fijne plek rijker. 

Tot snel in de Gasthuispoort.