Experienceblog: make-up make-over bij Skins Cosmetics

Skins Cosmetics is the place to be voor bijzondere parfums, huidverzorging, professionele make-up en echt onafhankelijk advies! Zij zijn gespecialiseerd in niche merken die slechts op enkele plekken in Nederland verkrijgbaar zijn. Je bent er van harte welkom voor een persoonlijk advies, mooie make-up of voor het uitzoeken van een bijzonder cadeau!

Deze winkel is onlangs vernieuwd en behoort tot één van de mooiste zaken van Breda.

Vandaag hebben wij een afspraak in de prachtige winkel van Skins Cosmetics aan de Wilhelminastraat. Deze winkel is onlangs vernieuwd en behoort tot één van de mooiste zaken van Breda. 

Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen door eigenaresse Sandra en medewerkster Patricia. We komen vandaag voor een experienceblog en mogen gelijk doorlopen naar de prachtige make-up tafels achterin de winkel.

Ik mag plaats nemen op een stoel en laat mij volledig verrassen door Patricia. De werknemers van Skin Cosmetics zijn zeer professioneel en mijn verwachtingen liggen dan ook zeer hoog!

Allereerst wordt er een cleaning water aangebracht op mijn gezicht om de huid te reinigen. Vervolgens wordt er een primer hydrating aangebracht, een matterende lotion waarmee onzuiverheden vermindert worden en de huidtextuur fijner aanvoelt. De lichte en verfrissende textuur maakt mijn huid meteen zacht en mat en is heerlijk verfrissend!  

Vervolgens wordt er een hele mooie zachte foundation aangebracht van Laura Mercier,  de radiance perfect cashew. Patricia verteld dat de foundation altijd wordt aangebracht in "het hart" van het gezicht. Vanuit daar wordt het verder uitgesmeerd naar de rest van het gezicht. Daarna wordt er een translucent poeder aangebracht. Deze poeder heeft weinig dekking en heeft als doel om de make-up te zetten. Het gaat glans tegen en laat een mooi egaal laagje op de huid achter.

Nu is het tijd voor mijn ogen. Mijn huidige make-up wordt er eerst afgehaald met een make-up remover van Laura Mercier. Mijn vertrouwde zwarte Eye-liner wordt vervangen door mooie zachte oog make-up. Met een Caviar Stick (in de kleur Amethyst) wordt er een zachte lijn op mijn ooglid gemaakt welke vervolgens over het gehele ooglid wordt uitgesmeerd. 

Mijn wenkbrauwen zijn echt prachtig geworden!

Na het aanbrengen van de zachte lijn op mijn ooglid gaan we verder met mijn wenkbrauwen. Hier ben ik heel nieuwsgierig naar aangezien ik vanuit mijzelf niet veel haartjes op mijn wenkbrauwen heb. Patricia start met een Eye Brow Pencil, waar vervolgens een lichte lijn mee wordt gezet. Met een kwastje brengt zij een wenkbrauw poeder aan. Dit is de Sketch & Intensify Pomade and Powder Brow Duo van Laura Mercier. Mijn wenkbrauwen zijn echt prachtig geworden! Het heeft een hele natuurlijke uitstraling waar ik dan ook ontzettend blij mee ben. 

Vervolgens gaan we verder met mijn ogen. Met een oogpotlood wordt er een zachte zwarte lijn gezet op mijn ooglid, welke wordt uitgesmeerd met een kwastje voor een natuurlijk resultaat. Ook de binnenkant van mijn ooglid wordt hierbij meegenomen. De Caviar Volume Panoramic Mascara, wordt vervolgens aangebracht op mijn wimpers. Dit is een nieuwe mascara welke heel veel volume creëert! 

Mijn ogen zijn nu prachtig opgemaakt en we gaan verder met mijn lippen. Er wordt een mooie roze lippenstift aangebracht op mijn lippen. Deze past precies bij mijn gezicht en de rest van mijn make-up.

Tot slot brengt Patricia een zachtroze blush aan om mijn make-over compleet te maken. Om mijn make-over af te maken gaat Patricia ook nog even aan de slag met mijn haar. Mijn haar wordt licht getoupeerd en er wordt een spray van Philip B. aan toegebracht voor extra volume en een speels effect. Nu zijn we écht klaar! 

Het eindresultaat is precies waarop ik gehoopt had. Super natuurlijk en subtiel! De conclusie die ik kan trekken is dat Skin Cosmetics het neusje van de zalm is op het gebied van make-up en huid. Dat zij specialist zijn in make-up bewijst het prachtige eindresultaat! Ik ben er ontzettend blij mee.