Eten is een ware beleving bij restaurant Salon de Provence

Salon de Provence ademt nostalgie en romantiek. Diepe barsten tekenen dikke plafondbalken, oude zilveren cloches hangen boven de open doorkijk naar de keuken. Tinnen en koperen kookgerei decoreert de kleine ruimte, net als brocante spiegels, schemerlampjes en antieke accessoires. Het huiskamer gevoel van binnen zet zich buiten voort in de knusse binnentuin.

ETEN IS EEN BELEVING

Warme ontvangst, verleidelijke keukengeuren: bij restaurant Salon de Provence in Breda voel je meteen dat je goed zit. En ook letterlijk: de comfortabele stoelen in dit huiskamerrestaurant zorgen ervoor dat je relaxt kunt dineren. Gastvrouw Pauline van der Sluijs zorgt met haar team voor een gezellige ambiance. Pauline is een gastvrouw in hart en nieren en ziet het als een eer om mensen te mogen ontvangen. Mensen zien ontspannen en zien genieten van het eten, dat is wat ze graag wil.

De keuken werkt zoveel mogelijk met biologische producten, gecertificeerde vis en streekgerechten. De ingrediënten worden iedere dag vers gehaald. "We proberen onze gasten te prikkelen met spannende gerechten: contrasten in smaak, technieken en structuren worden opgezocht, maar altijd met een grote eerbied voor de origine en authenticiteit van het product", aldus patron-cuisinier Jan van der Sluijs.

Van origine is de keuken van Salon de Provence echt Frans. De klassieke Franse keuken vormt nog altijd de basis, maar nu met invloeden van diverse wereldkeukens en modernere stijlen. Salon de Provence biedt haar gerechten aan in de vorm van menu's, met daarbij de keuze uit 3, 4, 7 of 8 gangen. Daarnaast zijn de gerechten ook á la carte te bestellen.