Een nieuw en uniek concept: Çiğköftepoint

Begin dit jaar opende Mert (24) zijn eerste Çiğköftepoint zaak in Tilburg aan de Hoefstraat 181. Met zijn unieke concept werd dit al snel een groot succes en opende hij vorige maand zijn tweede zaak aan de Boschstraat in Breda! 

Na het succes in Tilburg wist Mert het zeker, hij wil iedereen van zijn Turkse specialiteit laten genieten. Mensen blij maken, dat is waar hij het voor doet! Toen hij in Breda aan de Boschstraat een pand vrij zag staan heeft hij meteen contact opgenomen. Per 18 mei is zijn tweede vestiging geopend en wij zijn natuurlijk een kijkje gaan nemen! 

VEGAN ÇIĞKÖFTE SUSHI

Maar wat is het nou precies? Çiğköfte is een Turks gerecht dat normaal gesproken wordt gemaakt van rauw vlees, bulgur en pittige Turkse kruiden. Mert wilde echter zijn gerechten voor iedereen kunnen aanbieden. Hij merkte steeds vaker dat mensen niet overal vlees eten of vegetarisch of veganistisch zijn en zo begon hij met zijn eigen vegan Çiğköfte recept. Hij heeft veel geoefend en geproefd om zijn recept steeds te verbeteren. Uiteindelijk heeft hij een uniek en eigen recept gemaakt, waarvan alleen hij de precieze ingrediënten en afmetingen weet, een geheim recept dus! Hij merkte dat er erg veel interesse was, vooral onder de Turkse gemeenschap, die al bekend is met Çiğköfte. Door mond tot mond reclame werd het steeds drukker en kwamen zelfs mensen buiten Tilburg zijn vegan Çiğköfte proeven. 


Vegan Çiğköfte wordt gemaakt van bulgur, een Turkse tarwekorrel. Dit wordt gemixed met tomatenpuree, knoflook, Turkse kruiden en water. In het begin is het vloeibaar maar door het mengen wordt het uiteindelijk een vast bestandsdeel. Dit wordt gegeten met ijsbergsla en citroen of Turks lavash brood, maar nu dus ook als sushi! De vegan Çiğköfte wordt, net als met sushi, op een Japans bamboe matje gerold. In plaats van zeewier wordt er lavash brood gebruikt. Ze bieden verschillende vegan sushi rollen aan. Zo hebben ze bijvoorbeeld de california roll, de crispy roll of een cheddar roll. De rollen worden geserveerd in porties van 8 stuks, met chopsticks en granaatappelsaus of citroen.

Çiğköftepoint Breda is nu geopend aan de Boschstraat 109! En om iedereen in Breda kennis te laten maken met Vegan Çiğköfte Sushi ontvang je nu 10% op je bestelling bij bezorgen en afhalen! Bestel via de website en gebruik kortingscode BREDA. Geldig tot 25 juni. 

Houd de Instagram en Facebook pagina in de gaten om op de hoogte te blijven!