Chassé Cinema: Programma 22 t/m 28 juni

Veel nieuwe films en voorstellingen op het witte doek bij Chassé Cinema. Met landelijke premières van o.a. 'de keuze van mijn vader' en 'my cousin rachel' is er genoeg te zien en beleven. Bekijk hier het uitgelichte programma van Chassé Cinema voor deze week.

David Lynch - The art life - Cracking the frame
Ga mee op een intieme reis naar de vormingsjaren van het even van David Lynch. Cineast, muzikant, kunstenaar, goeroe en koffiekenner David Lynch (o.a. bekend van Twin Peaks) voert ons terug naar de wortels van zijn creativiteit. Een portret van de kunstenaar als jongeman, vertolkt door hemzelf als ontspannen en openhartige grijsaard. Met de nadruk op zijn schilderwerk en hoe hij een warm nest inruilde voor de zoektocht naar zijn duistere kant.

Maandag 26 juni, 19.15 uur

My cousin Rachel - Landelijke première 
De thriller My cousin Rachel vertelt het duistere en romantische verhaal van een jonge Engelsman die wraak wil nemen op zijn mysterieuze en prachtige nicht, omdat hij haar ervan verdenkt zijn voogd te hebben vermoord. Maar het wordt ingewikkeld als hij begint te bezwijken voor haar verleidelijke charmes.

v.a. donderdag 22 juni


De keuze van mijn vader - landelijke première 
'Een prachtig portret van een dochter die probeert haar vader te begrijpen.’ – JAN Magazine

Regisseuse Yan Ting Yuen probeert toegang te krijgen tot de persoonlijke geschiedenis van haar zwijgzame vader en zijn familie. Hierbij komt ze er achter dat deze onlosmakelijk is verbonden met de grote ontwikkelingen van de afgelopen halve eeuw in China.

v.a. donderdag 22 juni


Stage Femme - Landelijke première 
"★★★ De chemie tussen Catherine Deneuve en Catherine Frot maakt van de Franse tragikomedie Sage Femme een prettig kijkstuk." - De Morgen

Claire's leven wordt overhoop gehaald door de terugkeer van Béatrice, de voormalige maîtresse van Claire’s overleden vader. Claire vraagt zich af waarom Béatrice, na jaren van afwezigheid, plotseling om hulp vraagt.

v.a. donderdag 22 juni

Otello - opera live 
Otello, het op Shakespeare geïnspireerde stuk van Verdi onder leiding van regisseur Keith Warner, vormt een spannende afsluiting van het seizoen! 

Iago doet Otello geloven dat Desdemona hem heeft verraden. Als gevolg daarvan stort Otello mentaal in. In dit duistere drama zorgen Iago's leugens ervoor dat vijanden bondgenoten worden en vrienden bittere tegenstanders. 

Woensdag 28 juni, 20.15 uur 

Festen
Wist u dat Festen de eerste film was die volgens de Dogme 95-regels werd gemaakt, dus: zoveel mogelijk naturel gefilmd, zonder sets, rekwisieten of muziek? En het werkte: na de première op het Filmfestival van Cannes volgde een minutenlange ovatie.

In het kader van het afgelopen filmcollege van Thomas Vinterberg toont Chassé Cinema Festen. Vader Helge viert zijn zestigste verjaardag. Iedereen komt langs, maar niet iedereen is van plan er een groot feest van te maken.

Maandag 26 juni, 19.20 uur

Maandagavondklassiekers Martin Scorsese 
In het kader van de tentoonstelling over Martin Scorseses werk, leven en passies vertoont Chassé Cinema drie maandagavond-klassiekers. 

In Taxi Driver schildert Scorsese een bijzonder grimmig portret van de New Yorkse taxichaffeur Travis Bickle. Goodfellasvertelt het verhaal van Henry Hill die het schopt van manusje-van-alles tot maffiabaas. Raging Bull is de rauwe verfilming van het levensverhaal van de legendarische bokser Jake La Motta. 

v.a. maandag 10 juli