‘Center Tree Festival’ brengt Center Parcs-beleving naar hart van Europese steden

Driedaags zomerfestival boordevol activiteiten doet tussen 14 en 16 juni Kasteelplein in Breda aan.

Voor iedereen die verlangt naar een heerlijke zomer vol ontspanning in het gezelschap van vrienden, geliefden en familie biedt het ‘Center Tree Festival’ van Center Parcs volop inspiratie. Onder de noemer ‘Vier het leven, de natuur en creëer unieke herinneringen’ reist dit festival de komende weken door Frankrijk, Duitsland, België en Nederland en doet het event van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni het Kasteelplein in Breda aan. Drie dagen lang wordt het stadshart omgetoverd tot een bruisende plek. Bezoekers kunnen er volop genieten van een programma boordevol outdoor games, workshops en allerlei leuke activiteiten, die zich allemaal afspelen rond de 'Tree of Life'. Tijdens het Center Tree Festival kun je samen onvergetelijke herinneringen maken en Center Parcs op een bijzondere manier te ervaren.


In 2023 heeft Center Parcs haar nieuwe merkpositionering, Human Nature, in combinatie met een totaal nieuwe visuele identiteit gelanceerd. Center Parcs gelooft in de verbinding tussen mens en natuur en brengt beide dichter bij elkaar. Omdat de wereld onderhevig is aan verandering, verandert Center Parcs mee. Het merk blijft vernieuwend en uitdagend, door middel van park refurbishments, nieuwe belevingen en premiumisering. Het integreren van de omgeving en het verbinden met de natuur staat daarbij centraal. Center Parcs nodigt naast gezinnen ook vrienden of collega's uit om samen herinneringen te maken en momenten te delen bij Center Parcs.

“Bij Center Parcs draait alles om verbinding, met elkaar en de natuur, door bijzondere ervaringen op te doen die je voor altijd bijblijven. Om dat gevoel dichterbij te brengen, bieden we tijdens het Center Tree Festival jong en oud de mogelijkheid om samen te komen en onvergetelijke herinneringen te creëren”, vertelt Andres de Neira, Marketing Director Center Parcs Europe. “In het stadshart van Breda laten we bezoekers drie dagen lang dat typische Center Parcs- gevoel in een ongebruikelijke omgeving ervaren. Zo hebben we middenin in de stad een natuurlijke oase gecreëerd waar je in contact kunt komen met jezelf, anderen en een stukje natuur.”

De plek waar nieuwe herinneringen geboren worden

Tijdens het Center Tree Festival alles dan ook in het teken van mens en natuur. Zo kun je je deelnemen aan creatieve workshops of samen met vrienden en familie XXL-spelletjes spelen, bijvoorbeeld door je sportieve krachten te meten aan een gigantische voetbaltafel of tijdens een spelletje jeu des boules, Mölkky, Vier op een Rij of pingpong. Ook kun je je steentje bijdragen aan een Mega Fresco en samen met andere bezoekers een levensgrote muurschildering maken. Of je nu deelneemt aan workshops in de buitenlucht of geniet van een heerlijke snack uit één van de foodtrucks: het Center Tree Festival is de plek waar nieuwe herinneringen geboren worden.

Zomers programma in het hart van Breda

In Breda is het Kasteelplein het kloppende hart van het Center Tree Festival. Bezoekers kunnen meedoen aan een zomers programma met outdoor games en DIY-workshops. Zo kun je tijdens de workshop Keramiek Schilderen je eigen mok ontwerpen of tijdens de Upcycling Workshop in de wereld van Fashion Upcycling duiken. Ook kun je tijdens de Droogbloemen Workshop een prachtig boeket van duurzame droogbloemen samenstellen. Bij Smoothify maak je een heerlijke smoothie door te fietsen en bij de Poem Booth kun je met je vrienden of familie een foto maken en met AI een gedicht genereren dat helemaal bij jullie past. Echte fijnproevers kunnen genieten van een artistieke show en verrassende smaken proeven die zijn gemaakt door een Food Kunstenaar. En wie goed voor de dag wil komen, kan zichzelf ‘festivalproof’ laten maken met natuurlijke make-up en tijdelijke tattoos.

Drie dagen vol plezier en ontspanning

Op vrijdag 14 juni is het festival tussen 10 en 20 uur geopend. Samen met je collega’s kun je dan genieten van lekkere muziek tijdens een After Work-borrel met DJ. Op zaterdag 15 juni en zondag 16 juni is het Center Tree Festival tussen 10 en 18 uur geopend. De toegang tot het Center Tree Festival is gratis.

Europese Tour

Afgelopen weekend was het tijd voor het Center Tree Festival in Parijs en aankomend weekend staat Keulen op de planning. Het Center Tree Festival in Breda is de derde editie en vindt plaats over een week. Het festival sluit af in Antwerpen, tijdens het weekend van 21 tot en met 23 juni.

Over Center Parcs Europe

Center Parcs werd in 1968 opgericht in Nederland en blijft een uniek concept in Europa. Momenteel heeft Center Parcs 27 parken: 5 in België, 7 in Frankrijk, 9 in Nederland en 6 in Duitsland. Center Parcs richt zich op de verbinding van mensen met elkaar en de natuur. Het merk streeft ernaar om gasten, hetzij families, vrienden of andere sociale groepen, in een natuurlijke omgeving mooie herinneringen met elkaar te laten creëren. Met een moderne setting, een ruim scala aan ervaringen en activiteiten, en een sterke focus op duurzame en lokale initiatieven, verwelkomt Center Parcs iedereen om buitengewone ervaringen te verzamelen. Center Parcs werkt elke dag aan een steeds persoonlijker, vlotter, en hoogwaardiger verblijf voor haar vakantiegangers.