Breda’s Most Wanted viert aftrap op Breda Barst

Breda’s Most Wanted is een samenwerking tussen Nieuwe Veste, Mezz en POB. Breda's Most Wanted biedt een programma aan dat specifiek gericht is op talentontwikkeling voor de Bredase popmuziek. De keten van beginner tot professional wordt op deze manier versterkt. Met Breda’s Most Wanted is er een platform voor muziektalent uit de stad en versterkt hiermee de ontwikkeling naar professionalisme. Eerder volgden bands als At First, MacSwordfish, Windup Space, Silence, Anne Nederhoed, Delusionals, Spirit Box en Terra Down het Breda’s Most Wanted traject.

 Ontwikkeling naar professionalisme

Onderdeel van het programma van Breda’s Most Wanted is dat de deelnemende bands een aantal optredens wordt aangeboden. Op zaterdag 14 september zie je After Rehearsal, Bottlecap Accident, Piece of Eden en Summersile op de Future Stage tijdens het gratis toegankelijke Breda Barst. Het optreden van deze bands op Breda Barst is de officiële aftrap van Breda’s Most Wanted voor de bands. Aan het einde van het traject komen de bands nogmaals samen tijdens de eindshow in Mezz in het voorjaar van 2020.

Komend seizoen gaan de bands aan de slag met hun op maat gemaakte traject. Ze werken aan hun muzikale, persoonlijke en zakelijke ontwikkeling samen met professionals uit het veld. Op muzikaal vlak zullen Steef Siwabessy (gitarist en muzikaal leider bij Waylon) en Lynsey Carli (zangeres, docente Herman Brood Academie en Rock City) de bands begeleiden. Om de kennis van marketing & publiciteit te vergroten wordt Jasper van Dobbelsteen (Noorderslag) uitgenodigd. Ewout van der Linden (Rotterdams Conservatorium) geeft workshops over doelgroepenbereik en social media, wordt er aandacht besteed aan studio opnames in samenwerking met Sandlane Recordings Facilities en neemt Kunstloc de bands mee in de wereld van crowdfunding.

Programma Breda’s Most Wanted @ Future Stage Breda Barst
15.05 – 15.35 Bottlecap Accident
16.15 – 16.45 Piece of Eden
17.30 – 18.00 After Rehearsal
18.45 – 19.15               Summersile

After Rehearsal
Als er na een repetitie muzikanten blijven hangen om nog wat te jammen, kunnen mooie dingen ontstaan. Dat is het begin van After Rehearsal. Met veel plezier en passie voor muziek speelden After Rehearsal moderne en classic rocksongs. Totdat de drummer een gitaar kocht en zelf liedjes begon te schrijven. Hierdoor transformeerde de uit Sprundel afkomstige rock coverband in een band met eigen werk. De verschillende muzikale achtergronden van de bandleden kwamen samen tot nieuwe ideeën. De singer-songwriter achtergrond van de zanger en de stevig rockende basis van de bassist, gitarist en drummer zorgen samen voor een smaakvolle nieuwe sound. Na vele jaren ervaring op het podium en natuurlijk de repetitieruimte, staat After Rehearsal met veel energie en enthousiasme klaar voor een knallend optreden.

Bottlecap Accident
Bottlecap Accident is een alternatieve/punkrock band uit Breda. Met Rico op zang, Lars op bas, Julius achter drums en Carlos op gitaar focust de band zich niet bepaald op één specifieke muziekstijl, maar biedt het eerder een gevarieerd aanbod van stijlen aan waaronder metal, pop en emo, met een achterliggende moderne punkstijl. Met veel afwisseling tussen nummers vol scheurende gitaren, harde drums en geschreeuw, en zachte, lieve nummers met diepe teksten staat Bottlecap Accident open voor een breed publiek. In een korte periode heeft de band een redelijk netwerk van luisteraars en andere bands ontwikkeld, mede dankzij de videoclip voor het nummer ‘Who You Want Me To Be’ dat eind september uit is gekomen op YouTube.

Nu is de prioriteit voor de band om zoveel mogelijk op te kunnen treden en de kleine groep aan fans uit te breiden. De optredens van Bottlecap Accident zijn toegankelijk voor iedereen die van energieke rockmuziek houdt en zijn vooral kenmerkend om hun humor en relaxte sfeer, ondanks de hardere muziek. Als uiteindelijk missie heeft de band om in de toekomst één van de grootste van Nederland te worden, maar de belangrijkste missie voor nu blijft natuurlijk om plezier te hebben en gezelligheid te maken.

Piece of Eden
Piece of Eden is een ambitieuze punkrockband uit Breda. Met verschillende stijlen en invloeden weet dit vijftal unieke kwaliteiten te brengen in de nummers die zij creëren. De nummers die zij maken zijn divers maar toch in hun eigen stijl. Met een gevulde line-up bestaande uit vocals Melody Frost (Maartje de Vries), een goed gebalanceerd gitaarspel geleverd door Jay Marten (Jelle de Vries) en Jesse Zeitler, een smooth bass partij gecreëerd door Ino (Riverlino Wattimena) en met de onderliggende drums door Pascal van Elten heeft deze groep alles wat zij nodig hebben om te zorgen dat hun gedachten en emoties duidelijk toonbaar zijn zowel op het podium als in de nummers.

In 2017 maakt de band hun debuut met hun zelfgeproduceerde EP ‘Arrows’. Eind 2018 kwam de single ‘Take It Back (I’m Indecisive)’ uitgebracht, die te horen gaat zijn op de komende EP. In de loop van de tijd zullen zij nog veel van zich laten horen.

Summersile
Punkband Fuzzdog is al een tijd bezig met het zoeken naar een passende vocalist. Bassist Lars Verdurmen kruist zijn weg met gitarist/zanger Nuno Fernandez bij een repetitie op de rockacademie in Tilburg. Maanden later voegen zij zich samen met drummer Sebastiaan Stam en gitarist Max Walder en besluiten door te gaan als Summersile. De band valt onder alternatieve rock, een mix van 90’s in een nieuw millennium. Met catchy vocal lines, creatieve bass riffs onderdrukt met rough gitaar partijen en een pumping drum sound, creëren deze boys een stijl met hun naam als trademark. Summersile will always be our place to hide.