Blog Exfoliëren bij Puur Huidinstituut!

Exfoliëren geeft een stralende en jeugdige huid! Een stralende en gezonde huid begint bij de juiste verzorging. Een essentieel onderdeel daarvan is regelmatig exfoliëren. We nemen jou mee in de wereld van exfolianten en ontdekken waarom ze een sleutelrol spelen in het behouden van een jeugdige en gezonde huid.

Drie redenen waarom exfoliëren jouw huid weer laat stralen:

1. Verwijderen van dode huidcellen voor actieve huidvernieuwing

Met het verstrijken van de tijd vertraagt de natuurlijke vernieuwing van onze huid. De dode huidcellen zullen zich opstapelen wanneer deze niet verwijderd worden, met een doffe grauwe huid als gevolg. Het verwijderen van dode huidcellen is cruciaal om de huid actief te houden, vooral naarmate wij ouder worden.

2. Betere opname van huidverzorgingsproducten

Een huid die geëxfolieerd is, is net als een schoon canvas. Door regelmatig te exfoliëren, verbetert de opname van jouw favoriete huidverzorgingsproducten. Hierdoor kunnen actieve ingrediënten dieper doordringen, wat resulteert in een effectievere werking van je skincare-routine. Win-win dus!

3. Verhelderen van pigmentvlekjes en knapt de doffe, futloze huid op

Exfoliëren speelt ook een belangrijke rol bij het verminderen van pigmentvlekjes en het bevorderen van een egale teint. Door de ophoping van dode huidcellen te verminderen, krijgt de huid de kans om gelijkmatiger te stralen en wordt de zichtbaarheid van ongewenste pigmentatie verminderd.


Bij PUUR Huidinstituut zetten wij regelmatig een exfoliant in. Ook zijn er diverse thuisproducten die de huid kunnen exfoliëren. Wist jij dat er drie soorten exfolianten zijn?
Mechanische scrubs: Deze bevatten korreltjes die dode huidcellen fysiek verwijderen. Let op: grove korrels kunnen krassen veroorzaken en de huid gevoeliger maken voor onder andere pigmentatie en roodheden.
Enzymatische peelings: Deze werken op basis van enzymen die eiwitten afbreken en dode huidcellen oplossen, waardoor de huid op een mildere manier wordt geëxfolieerd.
Zuren zoals melkzuur, salicylzuur & glycolzuur: Deze (fruit)zuren lossen dode huidcellen op en stimuleren celvernieuwing.



In de blog over exfolianten krijg je ondermeer antwoord op het verschil tussen een exfoliant en een dieptereiniging, het kiezen van de juiste exfoliant, hoe vaak je de huid moet exfolieren en welke producten wij helemaal tof vinden! Meer lezen? Klik hier!