Bestolen Paard en Meer wil op dierendag doelbedrag van 15.000 euro ophalen

In de nacht van 25 op 26 september is het Bredase Paard en Meer beroofd van hun zadels, hoofdstellen, gereedschappen en tuigen. Al snel werd er een crowdfundingcampagne opgezet. Het doelbedrag: 15.000 euro. Hiermee kunnen de materialen opnieuw aangeschaft worden. Inmiddels is de helft opgehaald. Om het doelbedrag te behalen is de hulp van Breda Maakt Mij Blij ingeschakeld. Doneren kan via www.bredamaaktmijblij.nl.

 

Boosheid en verdriet hebben inmiddels plaatsgemaakt voor veerkracht en hoop bij Sofie Sutarzewicz en haar collega’s van Paard en Meer. De organisatie biedt pedagogische begeleiding aan jongens en meisjes uit Breda en omstreken. Met behulp van de dieren wordt er gewerkt aan bijvoorbeeld hun zelfvertrouwen, het omgaan met gevoelens of het verwerken van moeilijke ervaringen. 

Van reptielen naar paarden
Eén van de moeders wiens zoon paardentherapie volgt, trok aan de bel bij Thibaud van der Steen van Breda Maakt Mij Blij. “Ik kreeg een berichtje via LinkedIn met daarin een verwijzing naar het nieuwsbericht en de vraag of wij iets konden betekenen”, vertelt Thibaud. Daar hoefde hij niet lang over na te denken. Samen met zijn compagnon Frank Haagen en vaste videograaf Laurence Betjes trok Thibaud naar de Rijsbergsebaan waar ze met eigen ogen zagen hoe bijzonder het werk is dat er bij Paard en Meer wordt verricht. “Hoe mooi zou het zijn als we op dierendag voldoende geld ophalen, zodat Paard en Meer alle kosten van de diefstal kan dekken?” - Thibaud van der Steen, Breda Maakt Mij Blij.

 

Alle beetjes helpen
De video waarin zij mensen oproepen om te doneren gaat inmiddels rond op sociale media, want daar hebben ze bij Breda Maakt Mij Blij ruime ervaring mee. Frank: “Begin dit jaar hebben wij ons nog ingezet voor de crowdfundingcampagne van Reptielenhuis de Aarde, zodat zij hun deuren niet hoefden te sluiten. Dat leverde ruim 39.000 euro aan donaties op. Het doelbedrag van deze crowdfundingcampagne een stuk lager, dus ik heb goede hoop dat wij voldoende donaties gaan ophalen. Alle beetjes helpen, dus als we allemaal een beetje doen, doen we samen een heleboel!”