Sumo Oriental - Japanese & Asian dining

Aan de Nieuwe Ginnekenstraat in Breda zal eind oktober/half november een nieuwe vestiging van restaurantketen Sumo openen. De vestiging zal ‘Sumo Oriëntal – Japanese & Asian dining’ gaan heten. Het concept van Sumo Oriëntal wijkt af van Sumo zoals we dat op de Grote Markt kennen. Er wordt meer focus gelegd op kwaliteit en exclusiviteit, wat je zowel in het interieur, de service en het eten terug zult zien. Het team van Sumo nodigde ons uit om alvast een kijkje te nemen. 

 

Sumo Oriëntal zal met circa 28 tafels en 80 couverts een stuk kleiner worden dan Sumo op de Grote Markt. Dit zorgt voor een intiemere sfeer, wat beter aansluit bij het concept van deze vestiging. Het interieur krijgt een warme en luxere uitstraling, met veel gezellige hoekjes. Qua stijl zou je het kunnen vergelijken met Sumo in de Markthal van Rotterdam.

 

Naast de sjiekere uitstraling zal de kaart van Sumo Oriëntal ook afwijken van Sumo Grote Markt. Buiten de Japanse keuken komen er meer Aziatische gerechten uit onder andere de Thaise, Vietnamese en Chinese keuken bij. De gerechten worden bij Sumo Oriëntal ook mooier gepresenteerd en gasten kunnen dineren zonder tijdslimiet, zo willen ze stimuleren dat mensen weer echt van het eten gaan genieten. 

 

"We willen mensen écht laten genieten van het eten"

 

Door shared dining aan te bieden kunnen gasten wel veel verschillende gerechtjes proeven. Een aantal nieuwe gerechten zijn de Tuna takaki (licht gegrilde tonijn), gegrilde aubergine met miso saus en garnalenomelet in Japanse stijl, daarnaast komen er meerdere desserts op de kaart te staan. Je kunt straks kiezen voor á la carte en all-you-can-eat. Thuis genieten kan in de toekomst ook; Sumo Oriëntal zal namelijk ook delivery service opzetten. Hiervoor zal er een á la carte delivery card komen.