26 juni: Open dag Stedelijk Museum Breda

Zondag 26 juni is het museum gratis te bezoeken. Ontdek de geschiedenis van Breda aan de hand van bijzondere voorwerpen. Bekijk het werk van de oude meesters uit de stad en regio en werp een blik op hedendaagse kunst. Maar er is meer: je kunt hier die dag ook terecht voor een afwisselend programma voor jong en oud. Van sneldichtkunst tot een muzikale ontmoeting en rondleidingen door kinderen. 

Kinderen vertellen over hun favoriete kunstwerk
Tijdens de open dag kruipen kinderen in de huid van onze supposten en vertellen op eigen wijze over hun favoriete kunstwerk. Leerlingen uit het Bredase middelbaar onderwijs leiden rond door hun eigen tentoonstelling Na regen komt zonneschijn. Waarvoor zij van A tot Z alle handelingen verrichtten die komen kijken bij het neerzetten van een expositie.

Gesproken woord
Spoken word is er in de tentoonstellingszaal Vanwege Vincent – De geboortestreek van Van Gogh als inspiratie, hier wordt voorgedragen uit de brieven van Vincent van Gogh. In deze zelfde ruimte trakteren woordkunstenaars je op een persoonlijk gedicht of nog leuker: laat hen dichten voor iemand die een bijzonder gedicht verdient.

Muziek
In de tentoonstelling Marenne Welten – House of Men voert celliste Jacqueline Hamelink (Sounding Bodies) een muzikaal gesprek tussen cello en schilderkunst. De geschiedenis van de oude mannen die ooit het museum bevolkten wordt langzaam weer tot leven gewekt. In ons museumcafé brengt de Tielman Brothers Tribute Band een muzikaal eerbetoon aan de broers Reggy, Ponthon, Andy en Loulou Tielman, die in maart 1959 vanuit Indonesië voet op Nederlandse bodem zetten. ‘De Tielman Brothers, die naam moet absoluut met hoofdletters worden geschreven in de Nederlandse popgeschiedenis', zei muziekkenner Leo Blokhuis.  Daarom deze middag een shout out naar de bekendste Indo-Rockband van Nederland.

Bekijk het complete programma op www.stedelijkmuseumbreda.nl 

Stedelijk Museum Breda
Stedelijk Museum Breda is het ideale vertrekpunt voor iedereen die de kunst en geschiedenis van Breda en omgeving wil ontdekken. Naast een overzicht van zijn rijke collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen. Participatieprogramma NEXT is bestemd voor samenwerkingen met partners en gemeenschappen uit de stad. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek