Replica Hercules beeld

Valkenbergpark Breda,

Tot 1812 deed dit park dienst als kasteeltuin voor de Heren van Breda. Het park dankt zijn naam aan een valkenhuis, dat aan de rand ervan stond en van waaruit de kasteelbewoners en hun gasten de valkenjacht bedreven. Het park was van origine een echt bos… Lees verder

Tot 1812 deed dit park dienst als kasteeltuin voor de Heren van Breda. Het park dankt zijn naam aan een valkenhuis, dat aan de rand ervan stond en van waaruit de kasteelbewoners en hun gasten de valkenjacht bedreven. Het park was van origine een echt bos met hoge bomen. In de zeventiende eeuw verdween dat karakter door de aanleg van een tuin naar Franse stijl.

Eén replica van de zeventien beelden staat verderop in het park, in een speciaal aangelegd perkje. Dit perkje is een herinnering aan de Franse stijltuin. Het originele beeld van Hercules is te bezichtigen in het Holland Casino Breda. Bij opgravingen in het park zijn de fundamenten van een middel- eeuwse muurtoren en van de stenen muur gevonden, die tot 1537 ‘klein Breda’ omringde. Van twee muurtorens is een klein stukje opgebouwd.

Valkenbergpark Breda,