Terug in de tijd - Museum De Kunst van het Leven

Museum De Kunst van het Leven

TIJDELIJK GESLOTEN - Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van Etten-Leur... Lees verder

TIJDELIJK GESLOTEN I.V.M. WATERLEKKAGE

Gelegen in het Sint Paulushofje aan de Markt, dat oorspronkelijk bedoeld was voor de huisvesting van arme vrouwen maar dat tot op de dag van vandaag nog steeds wordt bewoond, bevindt zich Museum Kunst van het Leven. 

Je komt het museum binnen bij het winkeltje, de grutterij. Via het oude cafeetje kom je terecht in een ruimte die stilstaat bij de geschiedenis van de psychiatrie in Etten-Leur. Ook is er een ruimte met aandacht voor de eerste gemotoriseerde vlucht met een vliegtuig boven Nederlands grondgebied. Dat geschiedwaardige moment vond plaats in juni 1909. Absoluut pareltje op de begane grond is de Van Gogh Boerenkamer uit de tijd dat de familie Van Gogh in Etten woonde (1875-1882). Op de eerste verdieping zijn in een moderne en interactieve presentatie vooral oude ambachten terug te vinden. Er wordt ook stilgestaan bij de turfwinning en industrialisatie van Etten-Leur. Genoeg te zien dus!

Het vernieuwde museum is leuk voor het hele gezin. Ook leuk om te combineren met een bezoek aan de Van Gogh Kerk.

Naast dat in het museum alles te zien is over de verschillende aspecten van het verleden van Etten-Leur, wordt ook een plek gecreëerd voor jong en oud. Interactiviteit wordt gecombineerd met fysieke activiteiten en educatie voor scholen. Hierbij kun je denken aan presentaties, open podia, workshops voor scholen, schildercursussen en nog veel meer. Een echte ontmoetingsplaats voor iedereen!

OPENINGSTIJDEN
-zondag en maandag: gesloten
-dinsdag en woensdag: uitsluitend open voor groepen op afspraak, geen individueel bezoek.
-donderdag: 13:00 - 17:00 uur
-vrijdag: 13:00 - 17:00 uur
-zaterdag: 13:00 - 17:00 uur

TOEGANGSPRIJZEN
Volwassenen - € 8,00
65+ jaar - € 8,00
Jeugd t/m 12 jaar - Gratis
Jeugd 13 t/m 17 jaar - € 4,00
CJP - Niet van Toepassing
Museumkaart - Gratis


Markt 59, 4875CC Etten-Leur

Alle data