De Grote Kerk Breda solopresentatie Maria Roosen

De Grote Kerk Breda

Zondag 14 april t/m zondag 25 augustus 2024: solopresentatie RE-BELLE van internationaal bekende kunstenaar Maria Roosen in de Grote Kerk Breda RE-BELLE is de eerste solopresentatie in een nieuwe tentoonstellingenreeks ‘Nieuwe perspectieven’ van de Grote Kerk Breda. Met RE-BELLE reageert Roosen met haar poëtische, krachtige en rebelse werken op de monumentale ruimte van de kerk en de bijzondere verhalen en symboliek die sinds eeuwen in de Grote Kerk Breda aanwezig zijn. Lees verder

Zondag 14 april t/m zondag 25 augustus 2024: solopresentatie RE-BELLE van internationaal bekende kunstenaar Maria Roosen in de Grote Kerk Breda RE-BELLE is de eerste solopresentatie in een nieuwe tentoonstellingenreeks ‘Nieuwe perspectieven’ van de Grote Kerk Breda. Met RE-BELLE reageert Roosen met haar poëtische, krachtige en rebelse werken op de monumentale ruimte van de kerk en de bijzondere verhalen en symboliek die sinds eeuwen in de Grote Kerk Breda aanwezig zijn.

Voor de oplettende bezoeker zijn ze nog steeds zichtbaar in de lichte, bijna serene Grote Kerk Breda: fragmenten van de diepe kleuren die ooit het rijke interieur sierden. Bijna vijf eeuwen geleden verdwenen ze onder een witte kalklaag toen de kerk na de turbulente Tachtigjarige Oorlog in protestantse handen viel. Nu brengt de internationaal bekende kunstenaar Maria Roosen vanaf 14 april de kracht van kleur terug met haar werk tijdens de solopresentatie RE-BELLE. Zij opent de tentoonstellingenreeks ‘Nieuwe perspectieven’, een jaarlijkse solopresentatie van een hedendaagse kunstenaar die met diens werk een dialoog aangaat met de gelaagde verhalen van de kerk en met thema’s die zich op een natuurlijke wijze tot het monument verhouden; leven, dood, vergankelijkheid, geloof, spiritualiteit, duurzaamheid maar ook bijvoorbeeld censuur of geweld.

Kerkplein 2, 4801 BA Breda