De horeca zet dinsdag 2 maart de terrassen buiten

Dinsdag 2 maart zetten veel horecaondernemers door het hele land hun terrassen buiten. De actie wordt gedragen door 65 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland. Nu de parken overstromen en de winkels weer gedeeltelijk open mogen vinden de ondernemers het tijd dat de terrassen ook open mogen. Ook de burgemeesters hebben onlangs in het Veiligheidsberaad gepleit voor het openen van de terrassen. Dit om ervoor te kunnen zorgen dat de mensen beter en voornamelijk veiliger gespreid kunnen worden bij grote drukte.

Ook in Breda nemen veel ondernemers deel aan de actie. Afgelopen zaterdag voerden ze al actie met de "grootste picknick van Nederland". Op grasmatjes van 2x2 meter konden mensen, op veilige afstand van elkaar, picknicken op de Grote Markt, Havermarkt, Haven, de Haagsemarkt en het Ginneken. 

Twee advocatenkantoren slaan de handen ineen en steunen samen de Bredase horeca.
Naar aanleiding van het bericht van vele horecaondernemers dat zij dinsdag 2 maart a.s. hun terrassen open willen doen, ondanks de thans geldende Covid-regelgeving, hebben de advocatenkantoren Koch Advocaten en VOI advocaten te Breda in samenwerking met Hans van Oijen (eigenaar Hans van Oijen Juridisch Bedrijfsadvies BV) op hun webpagina’s informatie geplaatst voor horecaondernemers. Daarop is te lezen met welke handhavingsmaatregelen/boetes horecaondernemers te maken kunnen krijgen. Tevens wordt inzicht gegeven in mogelijke verzet- of bezwaar mogelijkheden en er zijn gratis modellen beschikbaar.

De betrokken kantoren menen – na een beperkte steekproef onder horecaondernemers – te voorzien in een behoefte aan heldere voorlichting. Met deze actie willen zij voorts de noodlijdende horeca steunen. Zij realiseren zich hoe zwaar het moet zijn voor ondernemers om naar lege terrassen te moeten kijken, terwijl de parken volstromen.

Er is geen enkele relatie (betrokkenen wensen zich ook niet te associëren) met belangengroeperingen en/of stichtingen die corona(regels) niet serieus nemen. De voorlichting is te vinden op www.kochadvocaten.nl en www.voiadvocaten.nl.

Tags: Corona