Ontdek het bourgondische leven bij deze hotspots in de Baronie

Bourgondisch leven is genieten: de tijd nemen voor een maaltijd en samenzijn. En waar kun je dat beter doen dan in de Baronie? Lees verder en ontdek de beste plaatsen om te genieten van het leven!

SMAACK

Smaack is een traiteur- en delicatessenwinkel in winkelstraat de Houtmarkt. De winkel heeft alles in huis voor liefhebbers van eten en drinken. Je koopt er verse kruiden en oliën tot originele producten, voor jezelf of om cadeau te geven. Eigenaars Karin en Aziz denken graag met je mee. De winkel heeft dagelijks verse maaltijden en daghappen. Ook voor huisgemaakte tapas, wijnen en sangria ben je bij Smaack aan het juiste adres!

Il Limone

Il Limone is een unieke Italiaanse delicatessenwinkel, traiteur en osteria in één, gelegen in de mooiste winkelstraat van Breda, de Wilhelminastraat. Je kunt hier de beste Italiaanse delicatessen kopen maar je kan er ook zitten voor een heerlijke lunch en diner. De familie Cappellano (die de zaak runt) staat elke dag voor je klaar. Niet alleen voor advies over de Italiaanse gastronomie maar natuurlijk ook voor een gezellig praatje.

de zuivelhoeve

Bij De Zuivelhoeve in Oosterhout vind je een enorm assortiment aan heerlijke kazen, noten, tapas en zuidvruchten. Hun gepassioneerde medewerkers staan altijd klaar om je te adviseren. Het is dé plek om te genieten van goede kaas dus!

Geert Kip

Geert Kip aan de Nieuwe Haagdijk is dé winkel voor al je vlees-, gevogelte-, wildproducten. Haal er een lekker gegrild kipje, bestel er je barbecuevlees of laat een kant-en-klaar buffet je kant opbrengen. Je kunt er ook terecht voor Aziatische gerechten zoals nasi of rijsttafel, uiteraard bereid met kip.

Kaasgenoten

Kaasgenoten is een versspeciaalwinkel in Etten-Leur. Je vindt er een uitgebreid assortiment Hollandse en buitenlandse kazen, koffie, wijn, noten, worst, zuidvruchten, chocolade en cadeau-artikelen. De winkel behoort tot de 5 beste foodspecialiteitenwinkels van Nederland. Ook hebben ze een kwaliteitskeurmerk dat garant staat voor hygiëne, productkennis en klantvriendelijkheid. Van kwaliteitskazen verkopen hebben ze wel kaas gegeten bij Kaasgenoten!

de druiventros

Slijterij "De Druiventros" is gevestigd in Breda  (hoogeind 6) sinds 1960. De winkel biedt een diversiteit dranken uit de hele wereld maar ook uit de streek. Peter & Anja van der Corput nodigen je graag uit om te komen neuzen wat er op drank te bieden is. En dat is nogal vee: in de winkel vind je letterlijk honderden soorten whiskey, wijn, gin, wodka, port, cognac, rum en Brandy. De keuze is reuze!

De Gouden Ton Oosterhout

Bij de Gouden Ton vind je grote namen uit de wijnwereld maar ook de grote onbekende maakt de wijncollectie tot een waar walhalla voor de connaisseur en liefhebber. Van dagelijkse drinkwijn vanaf 6 euro als ook verwenwijnen voor het weekend tot en met grandioze wijnen voor een speciale gelegenheid. Je bent van harte welkom!

'T Kaashuys

Bij 't Kaashuys aan de bruisende Nieuwe Haagdijk, ben je van maandag tot en met zaterdag aan het juiste adres voor de heerlijkste kazen, noten, vleeswaren en tapas. De vriendelijke medewerkers helpen je graag!

melktap ulicoten

Zo'n 1,5 km onder Ulicoten, verscholen op het platteland, vind je Melktap Ulicoten, een boerderij waar je heerlijke verse melk kunt halen. En dat niet alleen: daarnaast kun je er ook terecht voor verschillende soorten jam, honing en eieren. Al deze streekproducten staan uitgestald in een gezellig tuinhuisje op het erf, waar je regelmatig de eigenaren treft voor een praatje. Een aanrader om langs te gaan op een fietstochtje.

wijnhuis oktober

Gevestigd in Breda sinds 1974 en uitgegroeid tot de meest toonaangevende wijnhandel van Breda en omgeving, biedt Wijnhuis Oktober een groot assortiment wijnen uit alle delen van de wereld. Ter ondersteuning van je keuze worden er met grote regelmaat proeverijen georganiseerd en worden er dagelijks flessen voor jou ontkurkt om in hun proeflokaal de "proef op de tong" te nemen. Twijfel je? Geen nood: er is altijd de mogelijkheid de wijn die je gekozen hebt te proeven of indien een wijn onverhoopt niet voldoet aan je wensen, deze om te ruilen.


Mist er naar jouw mening iemand in dit lijstje? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar info@stappen-shoppen.nl!