Waarom maakt de VPN-service het surfen op het web tegenwoordig veel veiliger?

Een VPN is vandaag de dag onmisbaar geworden. Het beschermt je privacy en maakt het online surfen een stuk veiliger. Wanneer je voor de juiste VPN-service kiest kan je er zeker van zijn dat er geen misbruik gemaakt wordt van je persoonlijke gegevens.

Maar waarom is het tegenwoordig veel veiliger om een VPN te gebruiken tijdens het surfen op het web? In dit artikel leggen we je uit wat een VPN is, hoe veilig het is en welke factoren voor een veilige VPN zorgen.

Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. Een netwerk dat je persoonlijke gegevens beschermt op het internet. De VPN vormt een tunnel tussen je apparaat en het internet.De V staat voor Virtual en dit betekent dat een VPN een virtuele of digitale service is. Je hebt geen kabel nodig om ermee te verbinden.

Daarnaast staat de P voor Private omdat je verbinding versleuteld wordt waardoor een derde partij je niet kan bespieden. En als laatste staat de N voor Network. Een VPN is een netwerk die een veilige verbinding tot stand brengt.

In Nederland kan je een nederlandse VPN-server vinden bij Surf Shark. Zij bieden privacytools en staan bekend voor hun snelle VPN-servers met een protocol ondersteuning. Naast Nederland bieden zij ook in 99 andere landen meerdere VPN-servers.

Hoe veilig is een VPN?

Een VPN beveiligt je openbare internetverbinding door je persoonlijke informatie te versleutelen en je online activiteiten af te schermen tegen je eigen internetprovider. De meeste VPN`s zijn ook transparant over hun privacybeleid en nemen stappen om eventuele lekken op te lossen.

Veel advertentienetwerken, websites en platforms, zoals bijvoorbeeld Google, gebruiken vandaag de dag je IP-adres om je persoonlijke locatiegegevens voor marketingdoeleinden bij te houden. Je IP-adres wijst een nummer toe aan je router en je apparaat dat met het internet is verbonden en zo kunnen verschillende bedrijven hier inkijken.

Met een VPN maakt je apparaat verbinding met de server van de VPN-provider. Dit is een stuk veiliger omdat je privégegevens op die manier gecamoufleerd worden. Je IP-adres lijkt overeen te komen met het IP-adres dat aan de VPN is gekoppeld waardoor het voor anderen moeilijker wordt om informatie te controleren en te verzamelen.

Welke factoren zorgen voor een veilige VPN?
Elke VPN biedt andere functies en heeft zijn voor-en nadelen. Toch zijn er in het algemeen enkele factoren die voor een veilige VPN zorgen; het juiste prijskaartje en het gebruiken van een no-log VPN.

Een goede VPN kost meestal geld. Dit komt omdat ze de infrastructuur moeten onderhouden. Ze brengen gebruikskosten in rekening om zo hun VPN optimaal te onderhouden en te upgraden waar nodig. Als je je online privacy op prijs stelt wil je hier liever wat extra geld maandelijks voor betalen.

Een logboek verzamelt je informatie die via het netwerk wordt verzonden. Het slaat je persoonlijke gegevens, je downloads en je geschiedenis op wanneer je online bent. Een no-log VPN betekent dat het netwerk geen informatie opslaat. Hierdoor wordt je online privacy en anonimiteit tegen iedereen beschermd.

Conclusie

Een VPN heeft heel wat voordelen voor mensen die surfen op het wereldwijde web. Het is de veiligste optie omdat je je anoniem kan bewegen op het internet en je persoonlijke gegevens kan beschermen. Je kan een VPN met niets anders vergelijken en het is een must voor diegenen die veiligheid voorop stellen.