Theater aan de deur ongekend succes

In deze bijzondere tijd ontstaan de mooiste dingen. Zoals het unieke theaterconcept Aan de deur. Want als je het theater (tijdelijk) niet kan bezoeken, komt het theater toch gewoon naar jou?


Theater thuis 
Aan de deur is een Bredaas initiatief dat ontstaan is tijdens de eerste lockdown. Men kon het theater niet meer bezoeken en moest verplicht thuisblijven. Om het theaterpubliek toch van cultuur te laten genieten, ontstond het idee om het theater naar het publiek te brengen. En met succes! In november en december waren alle voorstellingen binnen één dag uitverkocht! Vandaag gaan er extra speeldata voor januari in verkoop.

Aan de deur 
Aan de deur gaat over de vreemde tijd waarin wij leven en benoemt de absurditeit van de situatie waar wij ons in bevinden. Het gaat over het knuffelen van je eigen jurken, huidhonger en andere corona-gerelateerde ongemakken. Over hoop houden in donkere tijden ondanks het feit dat niet alles goed gaat, of goed komt.

DNA Breda
De makers Emma van de Wouw en Esther Fassaert zijn van Bredase bodem. Van de Wouw heeft een achtergrond in de filosofie en het theater. Fassaert is van huis uit creatief dramatherapeut en speelt al jarenlang in verschillende Bredase projecten. Samen hebben zij er al een aantal projecten op zitten.

Veilig
Aan de deur kan wel worden gezien als de meest veilige voorstelling in deze huidige crisis. Voor de voordeur wordt een uur voorafgaand aan de voorstelling een theatercapsule opgebouwd. Het publiek, bestaande uit één huishouden, kan zo samen van de voorstelling genieten die zich voor de eigen voordeur afspeelt. Na afloop van de 30 minuten durende voorstelling wordt de capsule weer afgebroken.

Tickets en meer informatie op chasse.nl/aandedeur