Stedelijk Museum Breda opent deuren voor nieuwsgierige kinderen

Vanaf eind september kunnen nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar met hun vragen terecht in Stedelijk Museum Breda. In samenwerking met MuseumJeugdUniversiteit organiseert hét museum van de stad een reeks kindercolleges waarbij wetenschappers, onderzoekers en experts antwoord geven op spannende vragen over de museumcollectie. 

De jongste universiteit van Nederland in het jongste museum van Nederland 
In deze collegereeks bieden we een kijkje in de wereld achter de collectie van Stedelijk Museum Breda. Via feiten en verhalen ontrafelen we de kunst en geschiedenis van Breda. We gaan op verkenning in de wereld van de kunst- en erfgoedexperts en ontdekken bijvoorbeeld waarom kunst soms zoveel kost. En we leren wat oude skeletten ons kunnen vertellen. In het derde college wordt een brug geslagen tussen heden en verleden. In de huidige tijd waarin COVID-19 van grote invloed is op ons dagelijkse leven, kijken we terug naar hoe de inwoners van Breda vroeger omgingen met de zwarte dood: de pest. Het laatste deel van de reeks staat in het teken van wonderen, hier wordt ingegaan op de meest wonderlijke verhalen van nu en lang geleden. Zijn ze echt gebeurd of zijn het gewoon sterke verhalen?

Overzicht data en onderwerpen van de colleges in Stedelijk Museum Breda 
Wat als skeletten konden praten? - 19 september, aanvang: 10:00 uur
Hoeveel is kunst waard? - 24 oktober, aanvang: 10:00 uur

Hoe overleef je de pest? - 21 november, aanvang 10:00 uur

Is het echt een wonder? - 19 december, aanvang 10:00 uur

Schrijf je in en haal je MJU-diploma
De kaartverkoop voor de najaarscollegereeks van de MuseumJeugdUniversiteit in Stedelijk Museum Breda is inmiddels gestart. Kosten eenmalig €20,- voor alle vier de colleges.

Kijk voor meer informatie over het programma op de website. Inschrijven is mogelijk via deze link

Over MuseumJeugdUniversiteit 
De MuseumJeugdUniversiteit is in 2009 gestart in het Rijksmuseum van Oudheden. Inmiddels worden er jaarlijks in meer dan 50 musea kindercolleges gegeven. Net als op de echte universiteit starten de colleges in het voor- en najaar en zijn er bachelors en masters te halen. Aan het begin van de reeks krijgen de studenten van 8 tot en met 12 jaar hun eigen collegekaart en aan het eind het MuseumJeugdUniversiteit-diploma. Stichting MuseumJeugdUniversiteit werkt samen met de Nederlandse Museumvereniging, VSC (Vereniging van science centra en wetenschapsmusea), KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) en de kinderkrant Kidsweek.

Stedelijk Museum Breda: het jongste stadsmuseum van Nederland Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is het ideale vertrekpunt voor iedereen die de kunst en geschiedenis van Breda en omgeving wil ontdekken. Naast een overzicht van zijn rijke collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen. Projectruimte NEXT is bestemd voor samenwerking met partners uit de stad. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.