Experienceblog: knippen & kleuren bij Indulge

Indulge Cuts & Colours is een prachtige haarsalon in hartje Etten-Leur. Professionaliteit staat hier in een hoog vaandel. Alles draait hier om aandacht, goede verzorging en kwaliteit! 

Vandaag heb ik een afspraak gepland voor het knippen en kleuren van mijn haar. Een afspraak waar ik al lang naar uit kijk, aangezien ik al ontzettend veel goede verhalen heb gehoord over de kleurkunsten van Indulge. Mijn verwachtingen zijn dan ook zeer hoog. 

Ik ben zeer benieuwd!

Bij binnenkomst word ik vriendelijk ontvangen door Trista Driessen die samen met Lianne Verberk eigenaresse is van Indulge. Ik krijg een heerlijke kop koffie aangeboden en neem plaats in een van de stoelen in deze prachtige salon.


Mijn haarstylist voor vandaag is Judith. Zij komt al snel naar mij toe om samen de kleur van mijn haar te bepalen. Ik vind het persoonlijk erg lastig om hier de juiste keuze in te maken en laat mij dan ook graag adviseren. Judith vertelt mij dat we kunnen kijken naar de warmere tinten voor de herfst of toch voor de iets koelere tinten om mijn haar een frisse touch te geven.  We kiezen uiteindelijk voor het laatste; we gaan mijn haar net iets meer een as tint geven. Ik ben zeer benieuwd!


Voor de kleuring van mijn haar wordt een soort toner gebruikt met een laag waterstof percentage, dit zorgt ervoor dat de PH-neutralisatie van de kleur en de PH van mijn haar in een goede en natuurlijke balans worden gebracht. Hiermee creëert ze schaduweffecten en dieptepunten, zonder mijn eigen natuurlijke kleur te verhelderen. Dankzij de PH-balans wordt mijn natuurlijke pigment niet aangetast.

Dit is écht genieten!


Nadat de kleuring de tijd heeft gehad om in te trekken neem ik plaats aan de wastafel achterin de zaak. Het is tijd voor ontspanning! Mijn hoofdhuid wordt gemasseerd en mijn haar wordt gewassen met een fijne zilver shampoo van Fuente genaamd No Yello. Ondertussen lig ik te genieten van een shiatsu massage in de rug van de stoel. Dit is écht genieten! 


Mijn haar wordt twee keer gewassen, de eerste keer voor reiniging en de tweede keer voor de verzorging van mijn haar. Vervolgens wordt er een proteïne treatment in mijn haar aangebracht om mijn haar nog beter te voeden en te verzorgen. 


Nu mijn haar gekleurd is, is het tijd om te knippen. Samen met Judith besluiten we om mijn haar in meerdere laagjes te knippen, om daar uiteindelijk meer volume mee te creëren, daarnaast gaat er een flink stuk vanaf. Ik heb er alle vertrouwen in en laat mij dan ook graag verrassen.


Subtiel, natuurlijk én een hoop volume!

Als laatst wordt mijn haar zorgvuldig geföhnd en gekruld. Ik krijg hier ontzettend veel volume van in mijn haar en het eindresultaat is dan ook precies waar ik op had gehoopt. Subtiel, natuurlijk én een hoop volume! Ik heb een heerlijke avond gehad en ben ontzettend blij met het prachtige eindresultaat!