Experience blog: Hydropeptide intense refresh behandeling bij Schoonheidssalon Momento

Vandaag ben ik te gast bij Schoonheidssalon Momento in Prinsenbeek voor een Hydropeptide intense refresh behandeling waar ik erg naar uit kijk. Ik heb al vaak veel goede verhalen gehoord over deze salon én de wonderlijke behandeling en kan daarom ook niet wachten plaats te nemen bij Momento. 

één van de beste anti-ging behandelingen


Bij binnenkomst word ik vriendelijk ontvangen door Tamara, eigenaresse van deze prachtige schoonheidssalon. Tamara neemt me mee naar een van de behandelkamers en legt mij rustig en duidelijk uit hoe de behandeling vandaag zal verlopen en wat de resultaten ervan zullen zijn. Hydropeptide is één van de beste anti-ging behandelingen en zorgt meteen voor een 'wauw-effect'. Iets wat ik goed kan gebruiken. De laatste jaren ben ik namelijk best wel wat lijntjes en rimpeltjes rijker geworden waar ik me aan stoor.

De unieke combinaties van peptiden versterken het fundament van de huid zodat die haar jeugdige uitstraling weer terugkrijgt. Tijdens de Hydropeptide intense refresh behandeling die ik vandaag krijg, zal Tamara werken met een aantal krachtige exfolianten die de celvernieuwing sterk zullen verbeteren. Hierdoor worden de elastine én collagene vezels in mijn huid aangezet. Ook zal ik een verkoelend collageen polypeptidemasker krijgen dat mijn huid meer volume geeft en ervoor zorgt dat mijn huid strakker wordt en de lijntjes en rimpeltjes minder zichtbaar worden.

De behandeling kan beginnen! Ik word middels een deken heerlijk ingepakt en mijn haar wordt voorzien van een bandeau. Tamara begint met de dubbele reiniging van mijn gezicht. Eerst gebeurt dit met een fris ruikende reinigingsmilk die naast peptiden ook citroenextract bevat. De overtollige reinigingsmilk die achterblijft op mijn huid wordt vervolgens verwijderd met een warm kompres. 

Nu is het tijd voor de tweede reiniging. Hierbij gebruikt Tamara een product dat naast peptiden ook rozenextract bevat. Het product wordt heerlijk ingemasseerd en vervolgens wederom met een warm kompres verwijderd. Mijn gezicht voelt heerlijk zacht en fris aan.

Na de dubbele reiniging brengt Tamara een lotion aan op mijn gelaat om de PH-waarde van mijn huid weer in balans te brengen. Deze lotion bevat ingrediënten als komkommer, citrusextract én natuurlijk een hoop peptiden!

Hierna is het tijd voor de vitamine C peeling. Deze peeling is verrijkt met kristallen en wordt aangebracht op mijn huid. Zonder de peeling van de huid te verwijderen, wordt vervolgens de '5X power peel' aangebracht. Dit is eveneens een peeling, maar dan verrijkt met glycolzuur, salicyzuur en melkzuur. Dit tezamen mag ongeveer 10 minuutjes rustig intrekken. 

Het is absoluut geen straf om hier te zijn. Ik lig heerlijk en de muziek die zachtjes op de achtergrond te horen is werkt rustgevend. Na 10 minuutjes genieten worden de peelings verwijderd en wordt wederom de PH-waarde van mijn huid terug op pijl gebracht door middel van de lotion.

Hierna is het tijd voor de 'power serum concentrate'. Dit serum richt zich op anti-aging en wordt gelijkmatig over mijn gelaat verdeeld. Het serum zorgt ervoor dat mijn huid een geweldige boost en glow krijg en voelt lekker verfrissend aan.


De huid rondom mijn ogen is bij uitstek hetgeen waar ik me het meest aan stoor omdat daar de meeste rimpeltjes zichtbaar zijn. Tamara brengt een rijke oogel aan op de huid rondom mijn ogen die een liftend effect geeft.

Nu is het tijd voor het fijnste deel van de behandeling! Door middel van de soothing balm krijg ik een ontspannende en uitgebreide massage van mijn gelaat, hals en decolleté. Dit is ultiem genieten! Na afloop van de massage wordt mijn huid van de soothing balm ontdaan met een warme doek die mijn huid ontvet.

Na de massage is het tijd voor het collageen masker dat boordevol peptiden zit. Het masker trekt mijn huid strak en geeft een liftend effect, ook voelt het heerlijk fris aan. Na zo'n 15 minuten wordt het masker verwijderd. Het resultaat is adembenemend!

De laatste stap van de behandeling is het aanbrengen van gezichtsverzorging, die uiteraard weer vol peptiden zitten. Tamara gebruikt hierbij het soothing serum, de facelift crème, eye authority en de Solar defense. Dat laatste is een gezichtscrème die zich aanpast op de kleur van de huid van ieder individu. Naast een geweldige verzorging zorgt deze crème dus ook nog voor een natuurlijk kleurtje én egale teint van de huid. 

De behandeling zit erop en het eindresultaat mag er meer dan wezen! Er was dus niks gelogen over de resultaten van deze behandeling en alle lovende verhalen blijken te kloppen! In nog geen 1,5 uur tijd lijkt mijn huid jaren jonger. Ik besluit nog wat producten voor thuis aan te schaffen om daarmee het resultaat langer te behouden. Hierbij word ik goed geadviseerd door Tamara. Met een grote glimlach verlaat ik de salon.

Ben jij benieuwd naar Schoonheidssalon Momento en de verschillende (Hydropeptide) behandelingen die er aangeboden worden? Klik dan hier.