Opening By Roots aan de Ginnekenweg in Breda

In april dit jaar zal By Roots haar deuren openen aan de Ginnekenweg 16, in het voormalige pand van Ko & Flo. Je kan in het restaurant terecht voor lunch, borrel of diner. By Roots heeft een mediterrane kaart en veel Arabische accenten. Groenten spelen een belangrijke rol in het restaurant, maar daarnaast heb je ook voldoende keuze uit vis en vlees. Vandaag spraken we af met eigenaar Roelf de Bruijne voor een sneak preview. 

By Roots heeft een dubbele betekenis. Enerzijds staat het voor afkomst, in het bijzonder die van Roelf: Beiroet, Libanon. Anderzijds staat het voor de gebruikte producten. Producten met wortels (groenten) en een goede afkomst spelen een centrale rol in de gerechten. Niet per se vegetarisch, maar wel met een betere en gezondere balans. Shared dining zal centraal staan, waardoor je veel gerechtjes kunt proeven en delen. Je kunt hierbij denken aan koude en warme mezze, maar ook hoofdgerechten (vis, vlees, vegetarisch) die je aanvult met meerdere kleine bijgerechten. 

Gezond eten kan ook heel erg leuk en lekker zijn, daarvan ben ik overtuigd. Het zorgt er bovendien voor dat je je een stuk beter voelt, Op elk moment van de dag!

De zaak krijgt een moderne inrichting met Mediterrane invloeden. Een mooi voorbeeld hiervan is de binnentuin die met veel groen zal worden ingericht. Voorin de zaak komt een grote bar, waar je ook gezellig kunt borrelen. De keuken komt helemaal achterin en zal zichtbaar zijn vanuit de zaak en de binnentuin. 

De zaak zal in het begin van maandag tot en met zaterdag van 11:00 tot 23:00 uur geopend zijn. Het afhalen van gerechten is ook mogelijk!

Oranje Zuid is hot!
Winkelgebied Oranje Zuid (Van Coothplein, Nw. Ginnekenstraat, Wilhelminastraat en Ginnekenweg) is enorm erg in trek. In de afgelopen twee jaar openden hier veel nieuwe zaken hun deuren: Pinchosbar Vermut, Colins, Café Noir, Coffeelicious, Hoki Poki, Loff, Zusjes Boutique, Chews & Nibbles, Van Cooth 13, Red Apple en Sensecity hun deuren in het gebied!