Onlangs opende restaurant Uijttewaal haar deuren

Onlangs opende restaurant Uijttewaal haar deuren in het pand van voormalig restaurant Meinesz te Ulvenhout. Een prachtig pand op een mooie locatie in het gezellige en bourgondische Ulvenhout. Dat belooft veel goeds!


De eigenaren van Uijttewaal kennen we, enkele jaren geleden deden ze mee met televisie programma 'mijn tent is top' en wonnen daarmee de finale met hun restaurant Coquille in Den Bosch. Helaas ondervond ook Coquille de nadelige gevolgen van de enorme financiële crisis en werden Sven en Geertje gedwongen de zaak te sluiten. Nu, jaren later, zijn ze klaar voor een frisse start! 

Sven kookt al jaren op hoog niveau, klassiek Frans en doet niet onder aan sterrenniveau. Met Uijttewaal wil het stel dan ook hoogwaardige gerechten neerzetten van tóp kwaliteit met een mooie prijs-kwaliteit verhouding. Uijttewaal zal volgens Geertje qua niveau en verfijnde keuken passen in het rijtje Wolfslaar, Mirabelle, Pinot en De Stadstuin. 

klassiek frans, doet niet onder aan sterrenniveau! 

Toch wil het stel ervoor zorgen dat het restaurant toegankelijk is, zowel voor het diner als de borrel vooraf. In Ulvenhout wordt Uijttewaal positief ontvangen, onlangs werd een borrel georganiseerd voor buurtbewoners om kennis te maken met het restaurant. 

Naast een chefs-menu serveert Uijttewaal ook prachtige wijnen en is daarmee een hoogtepunt in wijn-spijs routes. Geertje vertelt dat er gebruik wordt gemaakt van een bijzonder systeem; coravin. Door middel van een naald die door de kurk gaat kan de wijn worden geschonken zonder dat hier zuurstof bij komt. Op deze manier kunnen vrijwel alle wijnen per glas geschonken worden, zonder dat de fles slecht gaat. 

zeer geschikt voor vegetariërs, een unicum! 

Wij zijn erg enthousiast, Uijttewaal ziet er prachtig uit. Een frisse look met een vernieuwend en verfijnde keuken. Zeer geschikt voor vegetariërs dankzij het special vega-chefs-menu, uniek! Prachtige wijnen, een top locatie. Wat wil je nog meer?