Komende speelweek te zien bij Chassé Cinema

Deze week gaan er vier films in première. De titels zijn als volgt: Un homme et une femme, Les plus belles années d'une vie, Bacurau en Never rarely sometimes always. Lees je mee waar ze over gaan? 

Premières bij Chassé cinema

Un homme et une femme
v.a. do 2 juli

Bekijk hier de trailer

Zeg Jean-Louis Trintignant, zeg Anouk Aimée en je hebt het over twee iconen van de Franse film. Ruim vijftig jaar geleden vormden ze een hartstochtelijk liefdespaar in Claude Lelouchs klassieker Un homme et une femme (1966). De film is onlangs gerestaureerd en weer te zien in de bioscoop. De digitale restauratie van Un homme et une femme beleefde zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes in 2016 in de sectie Cannes Classics, bij het vijftigjarig bestaan van de film. 

Regie: Claude Lelouch / cast: Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Pierre Barouh / speelduur: 102 min/ taal: Frans, Engels, Spaans gesproken en Nederlands ondertiteld.


Les plus belle années d'une vie
V.a. do 2 juli

Bekijk hier de trailer

Het vervolg op de Gouden Palm-winnaar Un homme et une femme (1966). Anne en Jean-Louis ontmoeten elkaar weer, vijftig jaar later. Ex-autocoureur Jean-Louis is in de tachtig en vaak verzonken in herinneringen. Vaak denkt hij aan de vrouw met wie hij in de jaren zestig een eerst aarzelende, maar later grote liefde beleefde, Anne Toch verliet hij haar. Jean-Louis’ zoon Antoine probeert zijn vader te herenigen met de vrouw van wie hij nog vaak droomt. Anne en Jean-Louis ontmoeten elkaar. Hun verhaal gaat verder waar het stopte. Eerst onwennig, dan springen er vonken over. Les plus belles années d’une vie is een aangrijpende, maar ook lichtvoetige reflectie op de ravage die de tand des tijds kan aanrichten. Het spel van de acteurs is nog even indrukwekkend als meer dan vijftig jaar geleden, toen ze als dertigers tegenover elkaar stonden. En ook de soundtrack is vertrouwd: opnieuw maakte componist Francis Lai de muziek. 

Regie: Claude Lelouch/ cast: Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Marianne Denicourt, Monica Bellucci, Soho Rezanejad, Antoine Sire / speelduur: 90 min / taal: Frans gesproken en Nederlands ondertiteld.


Bacurau
V.a. do 2 juli

Bekijk hier de trailer

Braziliaanse box-office hit en winnaar juryprijs Cannes (2019) 

In een klein dorpje in de sertão, het droge gebied in het noordoosten van Brazilië, overlijdt de 94-jarige Carmelita. Haar kleindochter Teresa keert voor de begrafenis terug naar het geboortedorp. Vrijwel tegelijkertijd ontdekken de inwoners dat hun woonplaatsje is verdwenen van alle digitale plattegronden. Het blijkt een voorbode van de invasie van een groep schietgrage westerlingen. Bacurau is een bijzondere mix van western, horror en lowbudget science fiction die zich afspeelt in de nabije toekomst. Tegelijkertijd kan de film van schrijvers en regisseurs Kleber Mendonça Filho en Juliano Dornelles gezien worden als een geëngageerd drama. 

Regie: Kleber Mendonça Filho en Juliano Dornelles / cast: Sonia Braga, Udo Kier, Barbara Colen / speelduur: 130 min / taal: Portugees en Engels, Nederlands ondertiteld.


Never rarely sometimes always
V.a. do 2 juli

Bekijk hier de trailer

Het vermoeden van de 17-jarige Autumn wordt door een test bevestigd: ze is zwanger. Ze vindt zichzelf veel te jong om moeder te worden en wil een abortus. Maar in het landelijke Pennsylvania waar ze woont kan dat alleen met ouderlijke toestemming. Alleen haar nichtje en beste vriendin Skylar begrijpen haar situatie en zonder veel woorden met elkaar te wisselen besluit Skylar direct om Autumn te helpen. Met het adres van een abortuskliniek in Brooklyn op zak reizen ze samen de staatsgrens over naar New York. Het wordt een emotionele reis waarbij ze meer leren over vriendschap, moed en medeleven. Never Rarely Sometimes Always is een intiem en ontroerend portret over vriendschap tussen twee tienermeiden. De film werd geschreven en geregisseerd door Eliza Hittman en werd bekroond op het Sundance Film Festival én het filmfestival van Berlijn. 

Het bekroonde Never Rarely Sometimes Always zit vol rake observaties van het tienerleven ★★★★ -de Volkskrant 

Regie: Eliza Hittman/ cast: Sidney Flanigan, Talia Ryder, Théodore Pellerin, Ryan Eggold, Sharon van Etten / speelduur: 101 min / taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.


Informatie
Kaarten voor de landelijke premièsefilms zijn online te reserveren bij Chassé Cinema via chasse.nl/cinema.