Hohe Messe van J.S. Bach met Bachkoor Brabant op 20 december Grote Kerk Breda

 Op vrijdagavond 20 december, aanvang 20.00 uur, vindt in de sfeervolle Grote Kerk van Breda een uitvoering plaats van de Hohe Messe, BWV 232. Aangezien er wordt gemusiceerd in een authentieke bezetting met barokinstrumenten kan deze muziek fraai tot uiting komen. Het concert wordt geleid door dirigent Geert van den Dungen. 


Het Bachkoor Brabant is voor deze gelegenheid geselecteerd uit de beste amateur Bach-koristen die de provincie rijk is. Daarnaast werken mee het Barokorkest Florilegium Musicum en een jonge solistencast, bestaande uit Enide Lebrocquy (sopraan), Oscar Verhaar (countertenor), Adriaan De Koster (tenor) en Jussi Lehtipuu (bas). 

Bachs Hohe Messe 
Bij de eerste uitgave in 1845 werd dit bijzondere werk ‘Hohe Messe’ genoemd; een bijnaam die intussen internationaal een begrip is geworden. Met deze complete zetting van de vaste misdelen lijkt Bach in de laatste fase van zijn leven zijn vocale kunst samen te vatten. Hij schiep zijn eigen ‘missa ultima’. Centraal hierin staat het koor, dat vier-, vijf-, zes- en achtstemmig optreedt in een motetstijl. Op een eeuwenoude mistekst, tijdloos, niet aan modes onderhevig, ontstaat een werk dat zich kan meten met de grootste polyfone miscomposities van de Renaissance, die door Bach zo bewonderd werden.


Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij de Vrije Boekhandel, Wijnhuis Oktober (alleen contante betaling) en via de website van het Bachkoor Brabant.

Entreeprijzen, inclusief programmaboekje en consumptie: 

- Middenschip: Uitverkocht, mogelijk nog enkele kaarten verkrijgbaar bij verkooppunten en projectzangers
- zijbeuken: € 25,00
- priesterkoor (zgn. 'luisterplaatsen', minder zicht): € 10,00

Meer gegevens over dit unieke concert en over de kaartverkoop zijn te vinden op de website